Kotletes tagad gatavoju cepeškrāsnī un bez olām: pannā tik sulīgas nevar izcept. 3 knifiņi pufīgu un aromātisku kotlešu pagatavošanai

Ir dažādi veidi, kā pagatavot kotletes, taču, ja vēlaties, lai tās būtu neticami gaisīgas, sulīgas un ar zeltainu garoziņu, turklāt bez cepšanas pannā, ir kāda pārbaudīta metode. Jums pat nav jāpievieno olas!

Ilgu laiku mēģināju sasniegt ideālu rezultātu, gatavojot kotletes cepeškrāsnī, bet man tās nekad neiznāca tik garšīgas, līdz sievasmāte ar mani nepadalījās savos noslēpumos. Viņas kotletes vienmēr sanāca izcilas – skaistas, sulīgas, aromātiskas.

Šodien es jums pastāstīšu par šiem kulinārijas smalkumiem, kas padarīs jūsu kotletes par īstu kulinārijas šedevru!

Kā pagatavot perfektas kotletes cepeškrāsnī: knifiņi un recepte (Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās)

Pirmais solis ir sagatavot malto gaļu. Labāk izmantot vairāku gaļu miksu, piemēram, cūkgaļu un liellopu gaļu. Izlaižam to caur gaļas mašīnu, bet šeit ir viena nianse.

Pirmais knifiņš: izvēlieties pareizo malumu

Izplatīta daudzu saimnieču kļūda ir gaļas pārāk smalka samalšana. Šķiet, ka tādējādi kotletes būs maigākas, taču galu galā tās zaudē savu sulīgumu, bet pati maltā gaļa nosēžas.

Kas notiek? Maltā gaļa kļūst šķidra, bet gatavās kotletes – cietas un sausas. Daudzi to cenšas labot, pievienojot olas vai maizi, taču efekts ir pretējs – kotletes kļūst blīvas un “gumijotas”.

Lai no tā izvairītos, izmantojiet vidēju vai rupju malšanas režīmu. Tādējādi gaļa saglabāsies sulīga, bet kotletes iekšpusē būs maigas.

Otrais knifiņš: kā malto gaļu padarīt sulīgu un gaisīgu

Ne visa gaļa ir pietiekami trekna, tāpēc maltajai gaļai ir “jāpalīdz” kļūt garšīgākai. Lai to izdarītu, pievieno vairākas svarīgas sastāvdaļas.

Speķis. Tas jāpievieno noteikti. Tas ne tikai padara malto gaļu irdenāku un mīkstāku, bet arī piešķir kotletēm maigu tekstūru. Speķa daudzums ir atkarīgs no gaļas sulīguma, taču jebkurā gadījumā neliels gabaliņš nāks tikai par labu.

Sīpols. Labāk to nemalt gaļas mašīnā, bet sagriezt un apcept līdz zeltaini brūnai krāsai. Šādā formā sīpols nesašķidrina malto gaļu, bet piešķir tai papildu sulīgumu un saldenu aromātu.

Maize. Atšķirībā no klasiskajām receptēm mērcētas maizes vietā izmantoju sausu maizi. Tā uzsūc lieko mitrumu un padara kotletes pufīgākas.

Kartupeļi. Vēl viena negaidīta, bet ļoti noderīga sastāvdaļa. Sarīvē kartupeļus uz smalkās rīves un pievieno maltajai gaļai. Kartupeļi ne tikai piešķir vieglumu, bet arī darbojas kā dabisks biezinātājs to sastāvā esošās cietes dēļ.

Tagad varat sajaukt sastāvdaļas!

Jaunais vīrs pamet savu vecāko sievu – galvenais kādēļ…

Trešais knifiņš: kā pagatavot kotletes bez olām

Daudzi domā, ka olas palīdz maltajai gaļai labāk saglabāt formu, bet patiesībā tās padara to blīvu. Es jau sen esmu atteicies no olām, un rezultāts mani pilnībā apmierina.

Galvenais noslēpums ir maltās gaļas atdzesēšana pirms kotlešu veidošanas. Ja ieliek malto gaļu ledusskapī uz 1-2 stundām vai saldētavā uz 20 minūtēm, tā kļūs lipīgāka, un kotletes varēs izveidot bez problēmām.

Kā cept kotletes, lai tās būtu zeltaini brūnas un sulīgas

Izveidotās kotletes apviļā rīvmaizē vai miltos un liek uz cepešpannas, kas ietaukota ar augu eļļu. Lai iegūtu skaistu garoziņu, kotletes var arī apziest ar nelielu daudzumu eļļas.

Cep 180-200° grādos 20-40 minūtes (atkarībā no kotlešu izmēra).

Lai maltā gaļa neizžūtu, 10 minūtes pirms gatavošanas beigām cepeškrāsns apakšā novieto trauku ar ūdeni. Tvaiks padarīs kotletes maigas un brūnas.

Ātrais gatavošanas veids: ja vēlaties iegūt kotletes ar kraukšķīgu garoziņu, vispirms tās apcepiet uz pannas 1-2 minūtes, pēc tam lieciet cepeškrāsnī.

Sastāvdaļas:

0,5 kilogrami maltās gaļas (cūkgaļas un liellopa gaļas mikss);

50 grami speķa;

1 vidējs sīpols;

2 šķēles maizes;

1 vidējs kartupelis (termiski nepastrādāts);

Sāls, garšvielas, zaļumi pēc garšas;

1 ola (var nepievienot).

Tas arī viss! Rezultāts – sulīgas, gaisīgas kotletes ar gardu zeltainu garoziņu. Mēģiniet pagatavot kotletes pēc šīs receptes, un jūsu ģimene būs sajūsmā!

Būsim pateicīgi, ja atzīmēsiet rakstu ar “patīk” un dalīsieties ar draugiem sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par jūsu komentāriem, it īpaši, ja esat kotlešu un citu maltās gaļas ēdienu cienītājs!