Baklažānu “aploksnīšu” sagatavošana:
Vispirms sagatavojiet baklažānus: sagrieziet tos gareniski plānās 2-3 mm biezās plāksnītēs. Apkaisa ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam iegremdē plāksnes ūdenī, pārklāj tās ar plakanas formas šķīvi, uz kura ir uzlikts atsvars un atstāj vēl uz 10 minūtēm.
Tikmēr maltai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus un kārtīgi samaisiet. Baklažānu plāksnītes izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa un ļauj nedaudz nožūt.
Uzliek maltās gaļas pildījumu uz baklažāna plāksnītēm, tad plāksnītes uzmanīgi vairākas reizes tin uz iekšpusi – iegūstam nelielus pildītus baklažānu kvadrātiņus.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar sāli.
Ielejiet pienu olu maisījumā un samaisiet. Miltus iesijājiet olu maisījumā un samaisiet šķidro mīklu. Tad katru kvadrātiņu iemērc mīklā.
Uzkarsē augu eļļu pannā, uz tās virsmas izvieto mīklā apviļātos baklažānu kvadrātiņus. Apcep “aploksnītes” uz vidējas uguns zem vāka no abām pusēm.
Rezultātā iegūsi vienkāršu ēdienu no baklažāniem un maltās gaļas. Tas ir labs variants svētku galda uzkodu pagatavošanai.
Tevi noteikti interesēs
- Kaķis pret Ziemassvētku egli: efektīvi veidi, kā pasargāt savu kociņu no pūkainā huligāna (+ VIDEO)
- Nekad vēl nebiju ēdusi tik garšu pilnus siļķu salātus — reiz ciemos pagaršoju, un tagad šādi gatavoju uz katriem svētkiem
- Elīna katru reizi izpalīdzēja cilvēkam pie stacijas, kas lūdza pēc ēdiena; vēlāk viņš viņai uzrakstīja vēstuli un paskaidroja kāpēc tur nonācis
- Eņģeļu diena: kāpēc 10. decembrī tika “sargāts” visa veida ūdens un ieviesta ziemas kārtība
- Apprecējos ar japāni un domāju, ka esmu gatava jebkam, taču drīz vien sapratu, ka dzīve tur būtiski atšķiras no dzīves Latvijā
- Kā jaunumi par ģimenes pieaugumu man lika stundas laikā meklēt jaunu dzīvesvietu











