Kotletes vairāk negatavoju – recepte par kuru visi ir sajūsmā; Pieticīgais kaimiņš padalījās ar šo triku

Baklažānu “aploksnīšu” sagatavošana:

Vispirms sagatavojiet baklažānus: sagrieziet tos gareniski plānās 2-3 mm biezās plāksnītēs. Apkaisa ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam iegremdē plāksnes ūdenī, pārklāj tās ar plakanas formas šķīvi, uz kura ir uzlikts atsvars un atstāj vēl uz 10 minūtēm.

Tikmēr maltai gaļai pievieno smalki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus un kārtīgi samaisiet. Baklažānu plāksnītes izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa un ļauj nedaudz nožūt.

Uzliek maltās gaļas pildījumu uz baklažāna plāksnītēm, tad plāksnītes uzmanīgi vairākas reizes tin uz iekšpusi – iegūstam nelielus pildītus baklažānu kvadrātiņus.

Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar sāli.

Ielejiet pienu olu maisījumā un samaisiet. Miltus iesijājiet olu maisījumā un samaisiet šķidro mīklu. Tad katru kvadrātiņu iemērc mīklā.

Uzkarsē augu eļļu pannā, uz tās virsmas izvieto mīklā apviļātos baklažānu kvadrātiņus. Apcep “aploksnītes” uz vidējas uguns zem vāka no abām pusēm.

 

Armēniete atklāja man 5 knifiņus, kā izmantot lauru lapas ne tikai kulinārijā: pie mums neviens tā nedara

Rezultātā iegūsi vienkāršu ēdienu no baklažāniem un maltās gaļas. Tas ir labs variants svētku galda uzkodu pagatavošanai.

Dievīgas kartupeļu mēlītes, smeķīgākas par ceptiem kartupeļiem un veselīgākas par čipsiem. Pagatavoju vien 3 minūtēs!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment