Šī krabju nūjiņu rulete ir viegli pagatavojama un lieliski piemērota jebkuram svētku galdam.
Svētku laikā man gribas gatavot ko tādu, kas izskatās skaisti, izdodas vienmēr un neprasa ilgu stāvēšanu virtuvē. Īpaši svētkos, kad galds parasti ir pilns, bet vienmēr vajag kādu vieglu un gaumīgu uzkodu. Tieši tāpēc es bieži taisu šo krabju nūjiņu ruleti “Rozā mākonītis”. Tā tiešām izskatās tik maiga, kā nosaukums saka, un viesi to parasti pamana pirmo.
Krabju nūjiņas gandrīz visiem mājās ir pazīstamas — tās izmanto salātos un citās uzkodās. Lai gan nosaukumā ir “krabju”, mēs visi zinām, ka tās gatavo no surimi — baltās zivs masas. Tāpēc nūjiņām ir tik viegla, maiga garša, kas šeit ļoti labi sader ar sieru un majonēzi. Man patīk arī tas, ka šo ruleti var sagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas vienkārši sagriezt. Nekādas steigas un satraukuma.
Kā es gatavoju ruleti “Rozā mākonītis”
1. Sasmalcinu krabju nūjiņas
Parasti sagriežu tās gabaliņos un ielieku blenderī. Masai jābūt mīkstai un vienmērīgai.
2. Sajaucu maigo krēmu
Bļodiņā ielieku majonēzi, šķipsniņu sāls un izspiežu ķiploku. Tas būs aromātisks un patīkams pamats ruletes pildījumam.
3. Nosmērēju vafeļu plāksni
Plāksni pārklāju ar gatavo krēmu. Šis ir ļoti svarīgs solis — tad rulete sanāk īpaši maiga.
4. Sarīvēju sieru
Kausētos sierus sarīvēju uz rupjās rīves un vienmērīgi izklāju virs krēma. Ja sieru mazliet piesaldē, tas daudz vieglāk rīvējas.
5. Ļauju nedaudz ievilkties
Plāksni atstāju uz 10–15 minūtēm, lai tā kļūst elastīga un ar pildījumu “sadraudzējas”.
6. Uzberu krabju masu
Pāri sieram lieku krabju nūjiņu masu, bet tālākajā malā atstāju 3–4 cm tukšu vietu. Tas palīdzēs ruleti skaisti sarullēt.
7. Satin un ieliku ledusskapī
Rullīti cieši satin, ietin pārtikas plēvē un lieku ledusskapī uz pāris stundām. Tas ir brīdis, kad rulete kļūst stingra un vieglāk griežama.
8. Sagriežu un pasniedzu
Pirms pasniegšanas sagriežu skaistos gabaliņos. Patiešām izskatās kā rozā mākonītis — maigs, svinīgs un ļoti glīts.
Noderīgi padomi šai receptei
Lai rulete izdotos īpaši maiga un glīta, iesaku izvēlēties svaigas un mīkstas krabju nūjiņas — tās vieglāk sasmalcināt un tās ēdienam dod tīrāku garšu. Ja izmanto kausēto sieru, to ir vērts uz dažām minūtēm ielikt saldētavā, lai rīvēšana būtu vieglāka un siers neizsmērētos. Arī restītei var uzlikt pilienu eļļas, lai siers labāk slīdētu. Vafeļu plāksni vienmēr atstāju īsi ievilkties ar krēmu un sieru — tā kļūst elastīga un nerūst ruļļojot.
Pildījumu nevajag likt līdz pašai malai, jo tad rulete rullējot izspiedīsies laukā. Pēc sarullēšanas pārtikas plēve ir ļoti svarīga — tā palīdz saglabāt formu un ļauj sastāvdaļām cieši “sasēsties”. Vislabākais rezultāts ir tad, ja rulete ledusskapī pastāv vismaz divas stundas.
Ja gribas maigāku garšu, ķiploku var pievienot mazāk vai to aizstāt ar šķipsniņu žāvētu garšvielu. Ja vēlies ko svinīgāku, ruletes virsu var viegli pārkaisīt ar dilles vai maziem sarkano piparu gabaliņiem — izskatās ļoti skaisti uz Jaungada galda.
Kāds ir rezultāts?
Rezultāts vienmēr ir patīkams — rulete ir maiga, viegla un ļoti garda. Tā nav trekna, nav smaga, un garša patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem. Un pats labākais — svētku dienā tā neprasa nekādu papildu darbu. Vienkārši izņem no ledusskapja, sagriez un liec uz galda.
Sastāvdaļas:
vafeļu plāksne — 1 gab.;
majonēze — 2 ēdamkarotes;
ķiploka daiviņa — 1 gab.;
sāls — pēc garšas;
krabju nūjiņas — 240 g;
kausētais siera gabaliņš — 2 gab.











