Krabju salāti citādāk: ēd un nevari apstāties- pati garšīgākā un vienkāršākā krabju salātu recepte

Krabju salātus pazīst un prot pagatavot ikviens. Bet būsim godīgi – kādā brīdī tie sāk nedaudz apnikt. Kukurūza, rīsi, olas… katru reizi viena un tā pati garša, kas vairs nepārsteidz.

Es domāju tieši tāpat, līdz nejauši atklāju šo versiju. Kopš tās dienas es šos salātus gatavoju pastāvīgi – gan svētku vakariņām, gan gaidot ciemiņus, gan vienkārši tāpat, kad gribas ko īpašu. Salāti izdodas neiedomājami maigi, sulīgi un viegli, taču tajā pašā laikā sniedz patīkamu sāta sajūtu. Tos baudot, roka pati stiepjas pēc papildporcijas!

Aizmirstiet par kukurūzu un rīsiem! Šajā receptē galveno lomu spēlē Pekinas kāposti un sulīga vistas fileja, kas ļauj krabju nūjiņām atklāties pavisam no citas puses.

Pagatavošanas gaita soli pa solim:

Vistas filejas sagatavošana: Novāriet fileju sālsūdenī, līdz tā ir gatava. Lai gaļa būtu sulīgāka, ļaujiet tai atdzist pašā buljonā. Pēc tam sagrieziet nelielos kubiņos vai, lai iegūtu interesantāku tekstūru, sapluciniet šķiedrās.

Olas: Novāriet olas cieti, atdzesējiet aukstā ūdenī un sagrieziet glītos kubiņos.

Krabju nūjiņas: Sagrieziet plānos aplīšos vai kubiņos – atkarībā no tā, kāda forma jums labāk patīk.

Pekinas kāposts: Smalki sašķērējiet kāpostu. Ja tas šķiet nedaudz ciets, viegli paspaidiet to ar rokām, lai izdalās sula – tā salāti kļūs vēl maigāki.

Salātu sajaukšana: Lieciet visas sastāvdaļas lielā bļodā, pievienojiet sāli un majonēzi. Visu uzmanīgi samaisiet, lai saglabātu sastāvdaļu struktūru.

VIDEO:

Lasi vēl: Kāpēc vairs neizmetu plastmasas pudeļu korķīšus: pastāstīšu, kā tos izmantoju virtuvē

Sastāvdaļas:

Krabju nūjiņas – 200 g (izvēlieties kvalitatīvas un sulīgas);

Vistas fileja – 250–300 g;

Olas – 3 gab.;

Pekinas kāposts – 300–400 g (izmantojiet smalkākās lapu daļas);

Majonēze – pēc garšas (var jaukt uz pusēm ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu vieglākai versijai);

Sāls – pēc garšas.

Pēc vēlēšanās: šķipsniņa melno piparu vai neliela ķiploka daiviņa pikantumam, taču salāti ir izcili arī bez šīm piedevām.

Kāpēc šie salāti garšo visiem?

Nav smagu sastāvdaļu: Rīsu trūkums padara tos vieglāk sagremojamus.

Sulīgi un kraukšķīgi: Pateicoties Pekinas kāpostam, katrs kumoss ir svaigs.

Lieliska forma: Tie neatsulojas tik ātri un labi izskatās uz šķīvja.

Universāli: Piemēroti gan greznam svētku galdam, gan parastai darba dienas pēcpusdienai.

Garšo pat skeptiķiem: Tie spēj pārliecināt pat tos, kuri parasti saka, ka “krabju salātus nemīl”.

Lasi vēl: Laiks iepazīt sevi: izvēlieties svētku eglīti, un mēs pastāstīsim, kāds ir jūsu raksturs

Interesants novērojums: Nākamajā dienā šie salāti kļūst vēl garšīgāki! Garšas ir “sadraudzējušās”, kāposti kļuvuši pavisam mīksti, un vista ir pilnībā uzsūkusi krabju aromātu. Ja spēsiet tos neapēst uzreiz, rītdienas brokastīs jūs gaida īsts baudījums.