Krabju salāti jau ilgu laiku ir viens no populārākajiem svētku ēdieniem, bieži vien konkurējot ar klasiskajiem Olivjē salātiem.
Visbiežāk tos gatavo pēc tradicionālās receptes, kurā ietilpst rīsi, kukurūza, krabju nūjiņas, olas, gurķi un majonēze. Tomēr man radās vēlme nedaudz atsvaidzināt šo ierasto ēdienu un pamēģināt ko jaunu. Eksperiments izrādījās veiksmīgs – salāti izdevās neparasti un ļoti garšīgi.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās! Tagad ķeramies klāt receptei.
Sastāvdaļu sagatavošana
Kausēto sieru sarīvējam uz rupjās rīves – tas salātiem piešķirs patīkamu krēmīgu tekstūru. Sarīvējam ķiploku uz smalkās rīves – tas piešķirs vieglu pikantu noti, kas lieliski papildinās krabju nūjiņu garšu.
Galveno sastāvdaļu sagriešana
Vārītas olas un krabju nūjiņas sagriežam kubiņos. Iesaku šīs sastāvdaļas sagriezt rupjāk, lai salātos varētu sajust katru gabaliņu un veidotos interesanta tekstūra.
Salātu sajaukšana
Lielā bļodā sajaucam rīvētu sieru, sasmalcinātu ķiploku, sasmalcinātas olas un sagrieztas krabju nūjiņas. Pēc garšas pievienojam nedaudz sāls un maltus melnos piparus.
Salātiem pievienojam majonēzi ar zemu tauku saturu. Rūpīgi samaisām, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi sasūktos ar mērci.
Nostāvināšana
Lai iegūtu dziļāku garšu, ļaujam salātiem nostāvēties ledusskapī vismaz stundu. Tas ļaus sastāvdaļām savilkties un padarīs salātu garšu bagātīgu un sabalansētu.
Baiba Sipeniece-Gavare dalās ar to, kā viņa izlieto ievērojamu daļu savu ienākumu
Pasniegšana galdā
Pirms pasniegšanas salātus pārliekam skaistā salātu bļodā. Varam izrotāt ar zaļumiem vai pievienot dažas vārītas olu pusītes papildu akcentam.
Pagatavošanas padomi:
Lai salāti būtu vēl interesantāki un iegūtu kraukšķīgumu, varam pievienot svaigu vai marinētu gurķi.
Ir gan viens triks, kas var padarīt šos salātus vēl īpašāķsu un gardākus, plus veselīgākus! Par to raksta otrā daļā!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Plīsušas zoles remonts ar sāli: apavu meistara pārbaudītā metode
- Labākais Žuljēns ar sieru, ko man gatavoja mans draugs no Francijas: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens
- Vienkāršs triks: Glabājiet sīpolus bez puves un mušām, izmantojot šo agronoma ieteikto metodi
- Ķīniešu horoskops nedēļai no 8. līdz 14. decembrim; Sunim produktīva nedēļa, bet Žurkai jaunas iespējas
- Es uzzināju, kāpēc pārdevēji pasit pa piena paku turpat veikalā — un tagad es daru to pašu
- Uz svētku galda ir tik daudz ēdienu, bet Jaungada salātu “Svaigums” viesi vienmēr apēd vispirms — tik vienkārši un garšīgi








