Kad sakārojas kaut ko mājīgu, sātīgu un aromātisku, daudziem nāk prātā kartupeļu pankūkas. No ārpuses kraukšķīgo un iekšpusē sulīgo pankūku recepte jau sen ir iecienīta daudzās ģimenēs.
Turklāt šo ēdienu ir ļoti vienkārši dažādot, papildinot ar daudzveidīgām garšām atkarībā no vēlmes un iztēles.
Šodien pastāstīsim, kā pagatavot kartupeļu pankūkas, kuru recepte ir izturējusi laika pārbaudi, kā arī padalīsimies ar diviem “noslēpumiem”, kā panākt, lai tās būtu patiesi perfektas.
Klasiskā recepte
Vispirms ķersimies klāt pie klasisko kartupeļu pankūku pagatavošanas. Šī nostalģiskā ēdiena recepte ir pavisam vienkārša: ņemam kartupeļus, sīpolus, olas, sāli, nedaudz miltu – un, protams, gatavošanas prieku.
Patiesībā tas ir viss, kas nepieciešams tik vienkāršam, bet neticami garšīgam ēdienam, kas ir lieliski piemērots gan ģimenes brokastīm, gan omulīgām vakariņām.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās, bet tagad stāstu gatavošanas gaitu:
Nomizojam kartupeļus un sīpolus. Kartupeļus sarīvējam uz smalkās rīves. Lai kartupeļu pankūkas būtu viendabīgākas, pusi var sarīvēt, bet otru pusi – sasmalcināt blenderī. Sasmalcinām arī sīpolu – tas piešķirs pankūkām sulīgumu un neļaus kartupeļiem kļūt tumšākiem.
Iegūtajai masai pievienojam olu, nedaudz sāls un miltus. Visu kārtīgi samaisām. Ja ir vēlēšanās, varam piebērt maltus melnos piparus.
Uzkarsējam pannā augu eļļu. Liekam pannā kartupeļu masu ar ēdamkaroti, veidojot mazus plācenīšus. Apcepam no abām pusēm līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Gatavās kartupeļu pankūkas ieteicams uzklāt uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pasniedzam karstas – ar skābo krējumu, zaļumiem vai iecienītāko mērci.
Lai iegūtu kraukšķīgas kartupeļu pankūkas, kuru recepte neliks vilties, ir viens svarīgs “noslēpums”: pēc kartupeļu sarīvēšanas kārtīgi nospiežam lieko šķidrumu. Un tad pievienojam šķipsniņu sodas – tas palīdz sasniegt ideālo tekstūru. Starp citu, ja ir vēlme pagatavot kraukšķīgas kartupeļu pankūkas – recepte ar sodu būs īsts atradums.
Turklāt, lai iekšpusē pankūkas būtu īpaši maigas, mīklai varam pievienot karoti saldā krējuma. Šādi iegūsim pufīgas kartupeļu pankūkas, kuru recepti jautās ikviens, kam laimēsies tās nobaudīt.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta otrajā daļā
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk
- Pēc šī incidenta es vairs nekad nepalīdzēšu svešiniekiem izņemt naudu no bankomāta
- Diemžēl atgadījums kādā Ogres veikalā sabojāja man visu dienu: ”Es neizturēju un aizrādīju kasierei”
- Anglis pirmo reizi apmeklēja Latvijas ciematu un viņam bija ļoti žēl tā iedzīvotājus: atklāju kāpēc
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām
- No 29.oktobra vakara laikapstākļi kardināli mainīsies ”Priekš rudens mēneša tas ir netipiski”








