Kabaču sagatave ziemai! Noteikti pamēģiniet pagatavot pāris burciņas pēc šīs receptes! Esmu pārliecināta – rezultāts jūs patīkami iepriecinās
Pasteidzieties to izdarīt, kamēr kabači vēl ir pieejami veikalu un tirgu plauktos! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās. Ziemā šo sagatavi var pasniegt kopā ar jebkuru garnējumu vai arī kā patstāvīgu uzkodu! Būs ļoti garšīgi – nemaz nešaubieties! Vai šovasar gatavojāt kādus ziemas krājumus? Gaidu jūsu atbildes komentāros zem raksta!
Šai receptei iesaku iegādāties jaunus kabačus ar plānu miziņu. Tad tos nevajadzēs mizot.
Kabačus sagriežam plānās apaļās šķēlēs. Sīpolu sagriežam pus gredzenos. Pārceļam dārzeņus katlā. Burkānu sarīvējam uz rupjās rīves. Saldajā piparā izgriežam sēklas un sagriežam nelielos gabaliņos.
Visus dārzeņus liekam katlā. Pievienojam sāli, cukuru, garšvielas, augu eļļu un etiķi. Pēc vēlēšanās var pievienot arī kečupu. Atsevišķā, dziļā šķīvī ieberam tomātu pastu un pievienojam glāzi ūdens. Kārtīgi samaisām un ielejam katlā pie dārzeņiem.
Liekam katlu uz plīts. Vāram uz mazas uguns 30 minūtes. Pa to laiku sagatavojam burkas un vāciņus – tos nepieciešams sterilizēt. Pievienojam sasmalcinātu ķiploku, visu rūpīgi samaisām. Turpinām gatavošanu līdz paiet 30 minūtes kopš vārīšanās sākuma.
Gatavo uzkodu pildām sterilizētās burkās un aizvākojam ar speciālu atslēgu. Apgriežam burkas otrādi un atstājam uz diennakti. Vēlams pārsedz tās ar siltu segu.
Lasi vēl: Iecienītākā uzkoda ar zeltainu garozu un pārsteidzošu aromātu – tā pirmā pazūd no galda
Patika recepte? Ja jā – uzreiz nospiediet “patīk” zem raksta! Pēc diennakts pārvietojam gardo kabaču uzkodu vēsā vietā. Un ziemā atveram un baudām!
Lasi vēl: Ja pamani pirmos nokaltušos gurķīšus krūmā ir laiks kaut ko labot, lai nepaliktu vispār bez ražas
Sastāvdaļas:
kabači – 1,5 kg
burkāns – 1 gab.
sīpols – 1 gab.
saldais (bulgāru) pipars – 1 gab.
ķiploki – 50 g
cukurs – 2 ēdamkarotes
sāls – 1 ēdamkarote bez kaudzītes
augu eļļa – 80 ml
9% etiķis – 50 ml
kečups – 260 ml
ūdens – 1 glāze
tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
Gatavojieties ziemai kopā ar manu kanālu! Tās lapās atradīsiet daudz noderīgu recepšu! Abonējiet “Ko gatavot” jau tagad!