Saldo kabaču konservēšanas veids, kas jāzina ikvienai saimniecei.
Pašlaik ir kabaču sezona. Tie tiek uzglabāti īsu laiku, tāpēc dārzeņu pārpalikumu var salikt burkās ziemai. Konservēti kabači var būt lieliska dārzeņu uzkoda vai pat deserts.
Šodien piedāvājam tieši iepazīties ar recepti, kā pagatavot saldos konservētos kabačus.
Šie kabači garšo kā konservēti ananāsi! Konservēti kabači ar apelsīnu ir interesants un svaigs veids, kā saglabāt kabačus ziemai. Apelsīns piešķir kabačiem patīkamu citrusaugļu aromātu un vieglu saldumu.
Sastāvdaļas:
1 kg kabaču
1 liels apelsīns
150 g cukura
100 ml etiķa (9%)
1 tējkarote sāls
4–5 melnie pipari
4–5 smaržīgie pipari
2 lauru lapas
2–3 krustnagliņas
Ūdens pēc nepieciešamības
Pagatavošana:
Sagatavo kabačus: Nomazgā kabačus un apelsīnu. Kabačus sagriež ripās vai gabaliņos, pēc vēlēšanās var nomizot. Apelsīnu sagriež plānās šķēlēs kopā ar mizu, izņemot sēklas.
Marināde: Katlā sajauc ūdeni, etiķi, cukuru, sāli, piparus, lauru lapas un krustnagliņas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, maisot, līdz cukurs un sāls izšķīst.
Stikla burkas: Sterilizē burkas un vāciņus. Katrā burkā ievieto dažas apelsīna šķēles un pēc tam pievieno kabaču gabaliņus.
Pildīšana: Pārlej kabačus un apelsīnu burkās ar karsto marinādi, lai tie būtu pilnībā pārklāti.
Sterilizācija: Burkas ar kabačiem un apelsīniem ievieto lielā katlā ar ūdeni (līdz burkas kakliņam) un sterilizē 10–15 minūtes.
Aizvēršana: Cieši aizskrūvē burkas un apgriež tās otrādi. Ļauj atdzist istabas temperatūrā.
Uzglabā vēsā, tumšā vietā. Kabači ar apelsīnu ir gatavi lietošanai pēc 2–3 nedēļām.
Šī recepte piedāvā interesantu kombināciju, kas labi papildina gan gaļas, gan dārzeņu ēdienus. Turklāt, tos var izmantot klāt desertiem, piemēram, kopā ar saldējumu! Labu apetīti!