Kraukšķīgi skābētie kāposti pēc senas receptes, kas mūsu ģimenē tiek nodota no paaudzes paaudzē

Senā recepte

Skābēti kāposti pēc senas receptes. Gadsimtiem ilgi šī pagatavošanas metode nav zaudējusi savu šarmu. Iegūtajiem kāpostiem piemīt apetīti rosinošs kraukšķīgums, un pēc sasaldēšanas un vēlākas atkausēšanas tie paliek tikpat garšīgi.

Šādā veidā kāpostus skābē manā ģimenē jau daudzās paaudzēs: mana vecmāmiņa, mana māte un, protams, arī es izmantoju šo metodi, uzskatot to par labāko no visām man zināmajām.

 

Pagatavošana

Kāpostus sasmalcina plānās strēmelēs.

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.

Ņemiet piemērota izmēra trauku. Mana māte vienmēr apakšā liek dažus dilles zariņus, pēc tam pārmaiņus kārto kāpostus un burkānus.

Pievieno sāli, pēc tam masu berzē, līdz izdalās sula. Tad atkal liek kāpostus un burkānus, un turpina berzēt, līdz trauks ir pilns, atstājot nelielu spraugu. Sastāvu pārklāj ar šķīvi un uzliek smagumu virsū.

Atstāj kāpostus uz trim dienām istabas temperatūrā, lai tie raudzētos.

Kabaču gardums “Znotam”: pamēģināju pagatavot, tā ir jauna kabaču garša, iesaku

Raudzēšanas procesa laikā kāposti aktīvi putos. Ieteicams laiku pa laikam noņemt smagumu, apjaucot masu, lai atbrīvotos oglekļa dioksīds (citādi kāposti var kļūt rūgtāki). Nav jāgaida, kad kāposti kļūs pārāk skābi: sākumā tie būs nedaudz sāļi, tādi īpaši iecienīti mūsu ģimenē, bet ar laiku tie kļūst skābāki.

Tad kāpostus var sadalīt sterilās burkās un pārvietot uzglabāšanai vēsā vietā vai ledusskapī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment