Senā recepte
Skābēti kāposti pēc senas receptes. Gadsimtiem ilgi šī pagatavošanas metode nav zaudējusi savu šarmu. Iegūtajiem kāpostiem piemīt apetīti rosinošs kraukšķīgums, un pēc sasaldēšanas un vēlākas atkausēšanas tie paliek tikpat garšīgi.
Šādā veidā kāpostus skābē manā ģimenē jau daudzās paaudzēs: mana vecmāmiņa, mana māte un, protams, arī es izmantoju šo metodi, uzskatot to par labāko no visām man zināmajām.
Pagatavošana
Kāpostus sasmalcina plānās strēmelēs.
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Ņemiet piemērota izmēra trauku. Mana māte vienmēr apakšā liek dažus dilles zariņus, pēc tam pārmaiņus kārto kāpostus un burkānus.
Pievieno sāli, pēc tam masu berzē, līdz izdalās sula. Tad atkal liek kāpostus un burkānus, un turpina berzēt, līdz trauks ir pilns, atstājot nelielu spraugu. Sastāvu pārklāj ar šķīvi un uzliek smagumu virsū.
Atstāj kāpostus uz trim dienām istabas temperatūrā, lai tie raudzētos.
Kabaču gardums “Znotam”: pamēģināju pagatavot, tā ir jauna kabaču garša, iesaku
VIDEO:
Raudzēšanas procesa laikā kāposti aktīvi putos. Ieteicams laiku pa laikam noņemt smagumu, apjaucot masu, lai atbrīvotos oglekļa dioksīds (citādi kāposti var kļūt rūgtāki). Nav jāgaida, kad kāposti kļūs pārāk skābi: sākumā tie būs nedaudz sāļi, tādi īpaši iecienīti mūsu ģimenē, bet ar laiku tie kļūst skābāki.
Tad kāpostus var sadalīt sterilās burkās un pārvietot uzglabāšanai vēsā vietā vai ledusskapī.
Tevi noteikti interesēs
- Satraucoša zīme – aizcērtas durvis vai logs: ko nedrīkst darīt 21. novembrī, lai neizbiedētu laimi un veiksmi prom no mājām
- Man zināma skolas pavārīte pastāstīja, kā pagatavot ideāli kraukšķīgus vistas stilbiņus, lai tie tiktu apēsti pāris minūtēs
- Atstāj vienu vienkāršu sastāvdaļu automašīnā uz nakti, lai atbrīvotos no kondensāta un aizsvīdušiem logiem
- Mūsu senči ticēja, ka ja šajā dienā snigs, tad ziema būs gara, barga un ļoti sniegota: tiek nosaukts datums
- Pieci galvenie iesakņotie iemesli, kāpēc cilvēki pastāvīgi pretojas personīgām pārmaiņām
- Pārtraucu žāvēt piparmētras ziemai: tagad izmantoju gudru metodi, lai saglabātu garšu un aromātu







