Kraukšķīgie gliemežvāciņi -ideja kā no sakaltušas baltmaizes pagatavot interesantu karsto uzkodu

Bieži kāds gabaliņš baltmaizes paliek nepamanīts un apkalst – lūk recepte kā to lietderīgi izmantot un pārvērst kulinārijas šedevrā

Karstās uzkodas uz kociņa ir grezns kārums, ar ko banketu rīkotāji lutina savus klientus. Šī recepte ir kas jauns un neredzēts. Lūk, kā mēs pagatavojām kraukšķīgas karstās uzkodas uz kociņa ar maigu pildījumu, kas priecēs mazākos ēdājus un neliks vilties arī lielajiem. To kraukšķīgums un maigais pildījums ir lieliska kombinācija. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Gatavojam: Vāra makaronus, bet pārliecinās, ka tie nav pārāk mīksti. Pārgriež baltmaizi uz pusēm, vienu pusi mīkstina ūdenī, bet otru sarīvē. Mīksto maizi sajauc ar malto gaļu, pievieno olu, sasmalcinātus ķiplokus, pētersīļus un parmezānu. Pārkaisa ar sāli un pipariem un visu kārtīgi samaisa.


Siera pildījumam atsevišķi sakapā fetu, sajauc ar sasmalcinātām olīvām, saulē kaltētu tomātu gabaliņiem, krēmsieru un rozmarīnu. Nogaršojiet, papildiniet ar pipariem un labi samaisiet. 2 mini mocarellas bumbiņas pārgriež uz pusēm un no gaļas maisījuma veido 4 bumbiņas. Katrā no tām iespiež pusi mini mocarellas. Pēc tam ievietojiet katru bumbiņu izvārītajos makaronos.


Mēs darām to pašu ar siera pildījumu, lai gan mums nav nepieciešama mini mocarella. Mēs iegūstam 4 makaronus ar gaļas pildījumu un 4 ar siera pildījumu.

Makaronus rūpīgi panē (iepriekš uz īsu brīdi var likt saldētavā), lai to izdarītu, apviļā miltos, iemērc olā un apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar rīvētu maizi. Cepiet čaumalas verdošā eļļā līdz zeltaini brūnai.

Lasi vēl: Šokolādes kūka bez miltiem un tikai no 4 sastāvdaļām

Lai pagatavotu kraukšķīgus pildījumus (8 gab.), mums vajag:

125g conchiglioni (lieli gliemažvāku formas makaroni)
Gaļas pildījumam (4 gab.): 1/2 kaltētas baltmaizes šķēles
150 g maltas gaļas
1 ola
1 daiviņa ķiploka
1 tējkarote sasmalcinātu pētersīļu
30 g mocorellas siera
2 gb fetas siers
5 g sasmalcinātas olīvas
25 g saulē kaltētu tomātu
2 ēdamkarotes krēmsiera
1/2 tējkarotes rozmarīna pipari
Panēšanai: 60 g rīvmaizes 1/2 kaltētas baltmaizes
60 g miltu
3 olas
Papildus: koka iesmi, augu eļļa

Skaisti, interesanti un ļoti garšīgi! Lai labi garšo un labu apetīti!