Tagad katru kabaču “pirkstiņu” iemērcam ķiploku skābā krējuma mērcē un pēc tam apviļā siera un rīvmaizes maisījumā. Nokrata lieko un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu.
To pašu darām ar pārējām kabaču standziņām. Skābā krējuma vietā var izmantot sakultas olas.
Iznāk vesela kabaču nūjiņu cepešpanna, to liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 – 200 grādiem uz 25-30 minūtēm līdz zeltaini brūnai gatavībai.
Gatavošanas laiks būs atkarīgs no jūsu cepeškrāsns jaudas. Rezultāts ir garšīgs, maigs un sulīgs kabacis ar kraukšķīgu siera garozu. Un, to gatavojot neizmanto eļļu.
Šo recepti iesaku visiem. Labāk pasniegt ar skābo krējuma mērci, kā piedevu vai kā neatkarīgu ēdienu.
Sastāvdaļas:
cukini – 2 gab.
skābs krējums – 200 g (vai 2 olas);
2 ķiploka daiviņas;
sāls;
pipari;
siers – 100 g;
rīvmaize – 100 g.
Cepot kabačus krāsnī ar pannējumu, netiek izmantota eļļa, bet rezultāts joprojām ir garšīgs un kraukšķīgs. Tas padara ēdienu vieglāku un veselīgāku, bet nezaudējot garšas intensitāti.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- Šādu ziemu vēl nebūsim redzējuši: ko sagaidīt no 1. decembra – sinoptiķi snieguši vilšanās pilnu prognozi
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Ar 26. oktobri sāksies kaut kas, kas nav bijis kopš 1887. gada: ko sola sinoptiķi
- Siltāks nekā parasti, bet ar pārsteigumiem: sinoptiķi prognozē, kāda būs ziema
- Kā gan es agrāk tā netaisīju makaronus: maz izdevumu, bet lieliska garša











