Ja ir vēlme pagatavot sirsnīgu un gardu maltīti, kas patiks visai ģimenei, tad izmēģiniet šo recepti – krējuma mērcē sautētas vistas sirsniņas.
Pagatavošanas gaita ir ļoti vienkārša, bet produkti ir salīdzinoši ekonomiski. Pieliekam klāt vēl izteiksmīgu garšu un rezultātā iegūsiet lielisku maltīti.
Sastāvdaļas
Vistas sirdis – 700 grami
Skābais krējums 20% – 3 ēdamkarotes
Kausēts siers (piemēram, Dzintars) – 100 gram
Ķiploki – 2 daiviņas
Sīpols – 1 vidēja izmēra
Svaigi garšaugi (dilles, pētersīļi) – 1 ķekars
Sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
Ciete – 2 šķipsniņas (lai sabiezinātu mērci)
Augu eļļa bez smaržas – dažas karotes cepšanai
Pagatavošanas gaita ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nomazgājiet neapstrādātas sirdis un nogrieziet taukus un noņemiet visas plēves. Uzkarsē dziļu pannu ar rafinētu saulespuķu eļļu uz lielas uguns. Sagatavotās vistu sirdis liek pannā, pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas. Sirsniņas apcep uz lielas uguns pāris minūtes, nepārtraukti maisot ar lāpstiņu. Pēc tam cep uz lēnas uguns vēl apmēram 10 minūtes.
Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos. Atsevišķā pannā apcepiet sīpolus augu eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūnai. Sīpolu sajauc ar sirsniņām un sautē uz lēnas uguns 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Kausēto sieru var nedaudz sasaldēt un sarīvēt uz rupjās rīves. To pievieno pannā ar sirsniņām. Visu samaisa un sautē līdz siers izkūst.
Tagad pievienojiet traukā sasmalcinātus ķiplokus, noskalotus un smalki sagrieztus zaļumus, cieti, skābo krējumu, sāli pēc garšas. Sautējiet pāris minūtes.
Pārklājiet pannu ar vāku, noņemiet no karstuma un ļaujiet nostāvēties 10 minūtes. Pasniedziet sirdis karstas ar savu iecienītāko garnīru. ⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀