Krievija aizvadījusi stratēģisko kodolspēku mācības, pastiprinot bažas un kodolretoriku

Pagājušajā trešdienā Krievija sarīkoja pirmās stratēģiskās kodolspēku mācības kopš iebrukuma Ukrainā februārī. Mācības vēroja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Maskava apgalvo, ka mācībās pārbaudīta gatavība reaģēt uz “kodoluzbrukumu Krievijai”.

“Mācību laikā raķetes tika raidītas no Pļeseckas kosmodroma Arhangeļskas apgabalā un no zemūdenes Barenca jūrā.

Mācībās piedalījās arī stratēģiskie bumbvedēji, kas pazīstami kā Tu-95MS, kas palaiž spārnotās raķetes. Kremlis ir paziņojis, ka visas raķetes ir sasniedza savus mērķus un visi apmācības uzdevumi ir izpildīti. Pēdējo reizi Krievija kaut ko tādu darīja tieši pirms iebrukuma Ukrainā.

Mācības notiek laikā, kad Krievija ir izteikusi apgalvojumus, ka Kijeva plāno izmantot netīru bumbu. Ukrainas un Rietumvalstu valdības ir noraidījušas Krievijas apgalvojumus kā nepamatotus un nepatiesus.

Iepriekš NATO alianse uzsvērusi, ka rūpīgi sekos līdzi izmēģinājumiem un saglabās modrību, ņemot vērā kodoldraudus un bīstamo kodolretoriku, kas nāk no Krievijas. Kremlis paziņoja, ka prezidents Vladimirs Putins noskatījies, kā Krievijas stratēģiskie kodolspēki veic dažas mācības. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņoja, ka Putins personīgi brīdināts par kodolieroču izmantošanas sekām karā pret Ukrainu.

Viņš sacīja, ka, ja Putins turpinās šo ceļu, tam būs nopietnas sekas. Viņš uzsvēra, ka Krievijas amatpersonu izteikumi par Ukrainas tā dēvētās netīrās bumbas gatavošanu ir “kārtējais Kremļa izgudrojums”. Krievija, kā parasti, apsūdz citas valstis, ka tās dara to, ko tās cenšas darīt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment