Kūka 15 minūtēs bez krāsns un cepumiem: sajaucu sastāvdaļas, lieku formā un atdzesēju ledusskapī

Vasaras karstumā neviens negrib stāvēt pie krāsns, vai ne? Tieši tāpēc zemeņu kūka bez cepšanas ir īsts glābiņš. Tā ir gaisīga, atsvaidzinoša, ne par saldu – ideāla, lai palutinātu sevi un draugus!

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt receptei!

 

Vispirms ņemiet 600 g zemeņu. No šī daudzuma 500 g sagrieziet kubiņos pildījumam, bet atlikušās 100 g atstājiet veselas – tās būs paredzētas kūkas dekorēšanai.

Blenderī lieciet biezpienu, jogurtu, cukuru un vaniļas cukuru. Sajauciet visu līdz viendabīgai, krēmīgai masai, līdz tā pēc konsistences atgādina bērnu biezpiena sieriņu.

Atsevišķā bļodā sajauciet skābo krējumu ar sasmalcināto biezpienu.

Nelielā katliņā ieberiet želatīnu, pievienojiet 30 ml piena un rūpīgi samaisiet. Uzkarsējiet maisījumu uz zemas uguns, līdz želatīns pilnībā izšķīst (nevārīt!). Noņemiet no uguns, pievienojiet atlikušos 50 ml piena un vēlreiz labi samaisiet.

Šo želatīna maisījumu ielejiet biezpiena masā un rūpīgi samaisiet, lai neveidotos kunkuļi.

Iemaisi biezpiena masā sagrieztās zemenes.

Ņem atveramu kūkas formu (apmēram 18 cm diametrā), izklāj to ar pārtikas plēvi, lai masa netecētu laukā, un lej iekšā gatavo masu.

Dekorējiet kūkas virsmu ar atstātajām veselajām zemenēm, lai piešķirtu desertam svaigu un apetīti rosinošu izskatu.

Nosedziet kūkas formu ar pārtikas plēvi un ievietojiet ledusskapī uz 2–3 stundām, līdz masa pilnībā sastingst un iegūst stingru tekstūru.

Ja kūku atstājat ledusskapī uz nakti, tā iegūs vēl labāku struktūru un būs vieglāk griežama. Pirms pasniegšanas uzmanīgi apbrauciet formas malas ar plānu nazi, lai atdalītu kūku, un pēc tam uzmanīgi izņemiet to no formas.

 

 

Pēc vēlēšanās pārkaisiet kūkas virsmu ar rīvētu šokolādi – tas piešķirs desertam elegantu un gardāku izskatu.

Šī deserta neatkārtojamais aromāts, kārdinošais izskats un izcilā garša neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi!

Sastāvdaļas:

Zemenes – 500 g + 100 g

Biezpiens – 150 g

Skābais krējums – 300 g

Jogurts – 150 g

Cukurs – 100 g

Vaniļas cukurs – 10 g

Želatīns – 25 g

Piens – 30 ml + 50 ml

Kā jums patīk šī recepte? Būšu priecīga uzzināt jūsu viedokli komentāros!