Kūka “Klostera māja” no kārtainās mīklas – neiedomājami garšīga deserta recepte

Kūka “Klostera māja” tiek gatavota no kārtainās mīklas, ķiršiem un garda krēma, kā arī rīvētu šokolādi.

Jums nav jāmokās ar mīklas pagatavošanu – izmantojiet gatavu kārtaino mīklu. Atliek vien nedaudz izrullēt, sagriezt strēmelītēs, pildīt ar ķiršiem un izcept. Recepte tika kopīgota Tortino vietnē.

Sastāvdaļas

Kārtainās mīklas izstrādājumi bez rauga – 500 g

Sastāvdaļas pildījumam

Saldēti ķirši – 500 g

Cukurs – 180 g

Kukurūzas ciete – 1 ēdamkarote

Sastāvdaļas krēmam

Skābs krējums (30%) – 800 g

Vaniļas cukurs – 10 g

Pūdercukurs – 150 g

Sastāvdaļas dekorēšanai

Tumšā šokolāde – 50 g

Kūkas pagatavošana

Sagatavojiet kūkas sastāvdaļas. Ja mīkla ir sasalusi, to pakāpeniski atkausē ledusskapī, lai slāņi nesabojātos.

Kad kūkas mīkla ir atkususi, sāciet strādāt ar ķiršiem. Ievietojiet tos caurdurī, kas novietots virs bļodas. Ļaujiet tiem notecēt. Liekais šķidrums notecēs bļodā (var izmantot dzērienu pagatavošanai).

Sajauc cukuru ar cieti. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež apmēram 22 cm garās un 7 cm platās sloksnēs (15 gabaliem vajadzēt būt). Pa virsu izklāj ķiršus. Pārkaisa ar cukuru, kas sajaukts ar cieti.

Veido “baļķus” “Klostera mājai”, tas ir, satin trubiņas ar ķiršiem un tad cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C apmēram 20 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist istabas temperatūrā.

Pagatavo kūkas krēmu. Saputo skābo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, izmantojot mikseri, līdz iegūst mīkstu, viendabīgu masu.

Un salieciet kūku “Klostera māja”. Ceptās ķiršu pildītās tūbiņas liek uz šķīvja kārtās šādā secībā: 5 gabali, 4, 3, 2, 1, katru kārt bagātīgi pārziežot ar krēmu. Kūku liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Pirms pasniegšanas apkaisa ar rīvētu tumšo šokolādi.