Kūka “Klostera māja” tiek gatavota no kārtainās mīklas, ķiršiem un garda krēma, kā arī rīvētu šokolādi.
Jums nav jāmokās ar mīklas pagatavošanu – izmantojiet gatavu kārtaino mīklu. Atliek vien nedaudz izrullēt, sagriezt strēmelītēs, pildīt ar ķiršiem un izcept. Recepte tika kopīgota Tortino vietnē.
Ķirši un šokolāde ir perfekts salikums kūkā, jo tie papildina viens otru gan garšas, gan tekstūras ziņā. Skābais + saldais – ķiršu vieglā skābenā garša lieliski sabalansē šokolādes saldumu, radot harmonisku garšas kombināciju.
Šokolāde piešķir dziļu, bagātīgu garšu, kamēr ķirši pievieno sulīgumu un svaigumu, kas padara kūku mazāk smagnēju. Šokolāde var būt gluda un krēmīga, kamēr ķirši var būt gan sulīgi, gan ar nelielu “kodienu”, kas padara ēšanu interesantāku. Garšas sinerģija – ķirši un šokolāde satur līdzīgas aromātiskās molekulas, kas dabīgi pastiprina viens otra garšu un padara kombināciju tik baudāmu.
Precīzas sastāvdaļas ir raksta beigās
Šādi kotletes neviens negatavo: mūsu vecmāmiņas mūžsenā recepte, ko izmantoju teju katros svētkos
Kūkas pagatavošana
Sagatavojiet kūkas sastāvdaļas. Ja mīkla ir sasalusi, to pakāpeniski atkausē ledusskapī, lai slāņi nesabojātos.
Kad kūkas mīkla ir atkususi, sāciet strādāt ar ķiršiem. Ievietojiet tos caurdurī, kas novietots virs bļodas. Ļaujiet tiem notecēt. Liekais šķidrums notecēs bļodā (var izmantot dzērienu pagatavošanai).
Sajauc cukuru ar cieti. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež apmēram 22 cm garās un 7 cm platās sloksnēs (15 gabaliem vajadzēt būt). Pa virsu izklāj ķiršus. Pārkaisa ar cukuru, kas sajaukts ar cieti.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc padomjlaikos teju visās mājsaimniecībās virtuves galdu pārklāja ar vaskadrānuby Rinalds Bergmanis
- Izskan nejaukas runas par Laimas Vaikules un Allas Pugačovas tuvo attiecību likteniby Laura Blūma
- Sinoptiķis Martins Bergšteins atklāj nepatīkamu laika prognozi turpmākajam periodam: ”Viegli nebūs”by Sandra Ločmele