Kūka “Klostera māja” tiek gatavota no kārtainās mīklas, ķiršiem un garda krēma, kā arī rīvētu šokolādi.
Jums nav jāmokās ar mīklas pagatavošanu – izmantojiet gatavu kārtaino mīklu. Atliek vien nedaudz izrullēt, sagriezt strēmelītēs, pildīt ar ķiršiem un izcept. Recepte tika kopīgota Tortino vietnē.
Ķirši un šokolāde ir perfekts salikums kūkā, jo tie papildina viens otru gan garšas, gan tekstūras ziņā. Skābais + saldais – ķiršu vieglā skābenā garša lieliski sabalansē šokolādes saldumu, radot harmonisku garšas kombināciju.
Šokolāde piešķir dziļu, bagātīgu garšu, kamēr ķirši pievieno sulīgumu un svaigumu, kas padara kūku mazāk smagnēju. Šokolāde var būt gluda un krēmīga, kamēr ķirši var būt gan sulīgi, gan ar nelielu “kodienu”, kas padara ēšanu interesantāku. Garšas sinerģija – ķirši un šokolāde satur līdzīgas aromātiskās molekulas, kas dabīgi pastiprina viens otra garšu un padara kombināciju tik baudāmu.
Precīzas sastāvdaļas ir raksta beigās
Šādi kotletes neviens negatavo: mūsu vecmāmiņas mūžsenā recepte, ko izmantoju teju katros svētkos
Tevi arī varētu interesētVIDEO:
Kūkas pagatavošana
Sagatavojiet kūkas sastāvdaļas. Ja mīkla ir sasalusi, to pakāpeniski atkausē ledusskapī, lai slāņi nesabojātos.
Kad kūkas mīkla ir atkususi, sāciet strādāt ar ķiršiem. Ievietojiet tos caurdurī, kas novietots virs bļodas. Ļaujiet tiem notecēt. Liekais šķidrums notecēs bļodā (var izmantot dzērienu pagatavošanai).
Sajauc cukuru ar cieti. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež apmēram 22 cm garās un 7 cm platās sloksnēs (15 gabaliem vajadzēt būt). Pa virsu izklāj ķiršus. Pārkaisa ar cukuru, kas sajaukts ar cieti.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Nopirku produktus uz mēnesi, bet pēc nedēļas pusi izmetu – šefpavārs atklāj kādus produktus labāk nepirkt
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Iekš “SEB banka”, “Citadele” un ”Swedbank” no 2026.gada gaidāmas vērienīgas pārmaiņas: ”Tas ir pieņemts”
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj
- Jau trīs gadus strādāju par biroja apkopēju, un vairs nevaru slēpt, kas tur notiek: ”Viņi ir traki”








