Kūka “Klostera māja” no kārtainās mīklas – neiedomājami garšīga deserta recepte

Veido “baļķus” “Klostera mājai”, tas ir, satin trubiņas ar ķiršiem un tad cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C apmēram 20 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist istabas temperatūrā.

Pagatavo kūkas krēmu. Saputo skābo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, izmantojot mikseri, līdz iegūst mīkstu, viendabīgu masu.

Un salieciet kūku “Klostera māja”. Ceptās ķiršu pildītās tūbiņas liek uz šķīvja kārtās šādā secībā: 5 gabali, 4, 3, 2, 1, katru kārt bagātīgi pārziežot ar krēmu. Kūku liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Pirms pasniegšanas apkaisa ar rīvētu tumšo šokolādi.

 

Sastāvdaļas

Kārtainās mīklas izstrādājumi bez rauga – 500 g

 

Sastāvdaļas pildījumam

Saldēti ķirši – 500 g

Cukurs – 180 g

Kukurūzas ciete – 1 ēdamkarote

Sastāvdaļas krēmam

Skābs krējums (30%) – 800 g

Vaniļas cukurs – 10 g

Pūdercukurs – 150 g

 

Sastāvdaļas dekorēšanai

Tumšā šokolāde – 50 g