Kūka “Siļķe kažokā” – brīnišķīga klasikas modernizēta versija

“Siļķe kažokā” ir salāti, kas kļuvuši par klasiku. Bet pat šo ēdienu var pagatavot jaunā veidā – piemēram, iespaidīgas kūkas formā.

Sastāvdaļas

Siļķe – 450 g

Bietes – 3

Sīpols – 1

Burkāni – 2

Kartupeļi – 2-3

Olas – 4

Sāls – 1/3 tējkarote

Cukurs – 1/3 ēdamkarote

Želatīns – 13 g

Ūdens – 2-3 ēdamkarotes

Etiķis – 1/2 ēdamkarote

Augu eļļa – 1/2 ēdamkarote

Majonēze – 130 g + 7-8 ēdamkarotes

Skābs krējums – 130 g

Olīvas – 5-6

Zaļumi – dekorēšanai

Pagatavošana

Lai pagatavotu kūku “Siļķe kažokā”, olas jāizvāra cieti un dārzeņi jācep, līdz tie ir mīksti, ietīti folijā. Tomēr tos var arī vārīt.

Sīpolu nepieciešams nomizot, sagriezt mazos kubiņos, tad pārkaisīt ar cukuru un sāli. Sīpolu pārlej ar etiķi un augu eļļu, pēc tam noliek malā marinēties 15-20 minūtes. Pēc tam no sīpola jāiztukšo šķidrums.

Siļķei rūpīgi jāizņem asakas. Pretējā gadījumā tas viegli sabojās ēdiena garšu. Arī siļķi sagriež nelielos kubiņos. Dārzeņus un olas nomizo, kartupeļus, burkānus, bietes un olas sarīvē atsevišķi.

Izklājiet bļodu ar pārtikas plēvi un uzlieciet uz tās kūkas formu. Pirmajā kārtā ielieciet rīvētus kartupeļus un viegli saspiediet tos ar glāzi.

Kartupeļu kārtu apsmērē ar majonēzi un tad pievieno sīpolus. Uz tā liek siļķi, burkānus un majonēzi. Uzlieciet nākamo rīvētu olu kārtu un izveidojiet plānu majonēzes kārtu.  Vārītajām bietēm pievieno 130 g majonēzes un skābo krējumu. Sastāvdaļas saputo ar blenderi līdz gludai masai.

Atsevišķā bļodā izšķīdiniet želatīnu ūdenī. Tad želatīna maisījumu ielej biešu maisījumā. Sastāvdaļas vēlreiz sajauc un kūku pārlej ar biešu želeju.

Nedaudz sakratiet veidni, lai želejā nerastos gaisa burbuļi. Liek kūkā ledusskapī uz 4-6 stundām. Pēc tam uzmanīgi izņemiet veidni un izrotājiet kūku “Siļķe kažokā” ar olīvām un zaļumiem.

 

Leave a Comment