Kūka “Zibens”: bez cepšanas, viegli un ātri pagatavojama. Patiesa svētlaime garšas kārpiņām!

Brīvdienās sarūpē jauku pārsteigumu saviem tuviniekiem – palutini viņus ar neticami gardu šokolādes kūku, ko var pagatavot vien pāris minūšu laikā! Nevajag ne cepeškrāsni, ne želatīnu – tikpat garšīgi, cik skaisti!

Sastāvdaļas:

400 grami cepumu (saldie krekeri);

400 mililitru piena (2 glāzes) ;

2 ēdamkarotes cukura (40 gramu);

2 ēdamkarotes kukurūzas cietes (30 gramu);

2 ēdamkarotes sviesta;

2 ēdamkarotes nesalda kakao (20 gramu);

300 gramu tumšās šokolādes;

250 militru saldā krējuma.

Gatavošanas process:

Salaužam cepumus ar rokām. Dziļā pannā ielejam pienu, pievienojam cukuru, kakao un cieti, samaisām ar putojamo slotiņu. Liekam uz plīts, uzvārām, samazinām liesmu un turpinām vārīt uz lēnas uguns līdz masa sabiezē.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment