Kūkas “Šarlotes” un pīrādziņu vietā: maigi, aromātiski ābolu cepumiņi – par kapeikām var izcept veselu lērumu (recepte)

Foto – ekrānuzņēmums

Rudens receptes, kas pagatavotas no sezonāliem produktiem, ir lielisks veids, kā garšīgi paēst un panašķoties, netērējot daudz naudas par sastāvdaļām.

Šajā rakstiņā mēs jums pastāstīsim, kā par lētām naudiņām var izcept veselu lērumu šo garšīgo cepumu! Tie iznāk mīksti, aromātiski, līdzīgi smalkmaizītēm, un to pagatavošana ir patiešām ļoti vienkārša!

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

3 vidēji lielas olas
100 g sviesta
100 g cukura
310 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
Šķipsniņa vaniļas
Šķipsniņa sāls
2 lieli āboli
30 g riekstu (ieteicami Indijas rieksti)
Pūdercukurs

Lasi vēl: Mana vectētiņa recepte -garšīgi un ātri pagatavojami kartupeļu pīrādziņi: mīklas maz, pildījuma daudz

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Olas saputo ar sāli – dara to ar mikseri līdz sāk veidoties vieglas putas. Pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļu, un sakuļ līdz pūkainai masai.

2. Pievieno pakusušu sviestu. Nedaudz saputo, lai sviests savienotos ar sastāvdaļām. Miltus samaisa ar cepamo pulveri. Pakāpeniski ieber miltus, sāk mīcīt mīklu.

3. Tai jābūt mīkstai, mazliet lipīgai, bet tādai, kas labi notur formu.

4. Pēc tam nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež mazos kubiņos. Ņem riekstus, sasmalcina tos (bet ne pārāk smalki). Liek ābolus un riekstus mīklā, samaisa ar karoti.

5. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un ar rokām veido cepumiņus. Liek pannā. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 180 grādu temperatūrā, apmēram 20 līdz 30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

6. Kad cepumi ir gatavi, ļauj tiem nedaudz atdzist un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment