2. Pievieno pakusušu sviestu. Nedaudz saputo, lai sviests savienotos ar sastāvdaļām. Miltus samaisa ar cepamo pulveri. Pakāpeniski ieber miltus, sāk mīcīt mīklu.
3. Tai jābūt mīkstai, mazliet lipīgai, bet tādai, kas labi notur formu.
4. Pēc tam nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež mazos kubiņos. Ņem riekstus, sasmalcina tos (bet ne pārāk smalki). Liek ābolus un riekstus mīklā, samaisa ar karoti.
5. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un ar rokām veido cepumiņus. Liek pannā. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 180 grādu temperatūrā, apmēram 20 līdz 30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
3 lielākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, cepot olas, un 3 triki ideālam rezultātam
6. Kad cepumi ir gatavi, ļauj tiem nedaudz atdzist un pārkaisa ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas:
3 vidēji lielas olas
100 g sviesta
100 g cukura
310 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
Šķipsniņa vaniļas
Šķipsniņa sāls
2 lieli āboli
30 g riekstu (ieteicami Indijas rieksti)
Pūdercukurs
Labu apetīti!
Aunam daudz jautājumu, bet Mežāzis ir tuvu mērķim; Dienas prognoze 28. septembrim visām zīmēm