Kur jūs nevarat stādīt rozes: šo kļūdu pieļauj pat daži pieredzējuši dārzkopji

… spēcīgu gaisa plūsmu bīstamību rozēm. Rezultātā cilvēki stāda augus tur, kur floras pārstāvis ir pakļauts caurvēja ietekmei. Tāpēc nekādā gadījumā tā nedariet! Caurvējš ļoti negatīvi ietekmēs rozes. Stādīšana pie dzīvžoga vai aizvējā ir labāka izvēle.

Ir vērts atcerēties arī par auga siltummīlestību un lielo gaismas nozīmi. Citiem vārdiem sakot, rozes nedrīkst stādīt ēnā. Augam vismaz pusi dienas laika jāsaņem saules gaisma.

Rozes neizturēs stāvošu ūdeni vai pārmitru augsni, jo tas var izraisīt sakņu puvi. Stādīšana vietās, kur ūdens uzkrājas vai augsne slikti drenējas, nav ieteicama.

Rozes nevajadzētu stādīt pārāk tuvu lieliem kokiem vai krūmiem, kas var konkurēt par ūdeni un barības vielām.

Lasi vēl: Kā ātri un efektīvi iztīrīt sviedru traipus: lēti līdzekļi, kas palīdzēs jums atbrīvoties no dzeltenajiem pleķiem

Ja augsne ir piesārņota ar sāļiem, ķimikālijām vai ir bijusi izmantota piesārņojošām darbībām, rozes tur slikti augs.

Izvairies stādīt jaunas rozes vietā, kur iepriekš augušas rozes (“rožu nogurums”), ja vien neesi pilnībā nomainījis augsni. Tas palīdzēs izvairīties no slimībām un barības vielu izsīkuma.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Izvēlieties floras pārstāvim vietu, kas ir labi apgaismota ar sauli, kā arī pasargāta no spēcīgiem vējiem. Un tad rozes noteikti priecēs jūs ar savu skaistumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment