Kuras ir piecas negantākās un atriebīgākās kaķu šķirnes – kam jāpievērš uzmanība

Meinkūns jeb Meinas jenotveidīgais kaķis

Meinkūnas kaķi ir lieli, draudzīgi kaķi, kas parasti labi saprotas ar citiem dzīvniekiem un bērniem. Tomēr viņiem nepatīk uzmācīga uzmanība.

Uzvedība:

Šie kaķi nepieļaus, ka viņus glāsta vai tur rokās pārāk ilgi. Šīs šķirnes dzīvnieki var atcerēties tiem uzlikto sodu un atriebties, slepeni aiznesot lietas vai ignorējot saimnieku.

Padoms:

Dod savam Meinkūnas kaķim rīcības brīvību, nespied darīt neko, kas tam nepatīk, un viņš tev atbildēs ar draudzīgumu.

Bengālijas kaķis

Raksturs:

Bengālijas kaķi ir saglabājuši daudzas īpašības no saviem savvaļas senčiem, un tas atspoguļojas to uzvedībā. Šīs šķirnes kaķiem nepatīk, ja tiek pārkāptas to robežas, un tie netiecas uz ilgstošu komunikāciju ar savu saimnieku.

Uzvedība:

Bengālijas kaķis var apvainoties, ja sajutīs uzmanības trūkumu vai rupju attieksmi. Dažreiz šie pūkainie radījumi var atriebties negantā veidā, piemēram, iečurājot apavos vai gultā.

Padoms:

Cieni sava Bengālijas kaķa personīgo telpu un neliec tam kaut ko darīt piespiedu kārtā.

Ja esi nolēmis ieviest savā mājoklī kādu no šo šķirņu kaķiem, ir svarīgi saprast, ka tiem nepieciešama īpaša aprūpe un apmācība. Cieni sava pūkainā murrātāja raksturu, velti tam uzmanību un izvairies no konfliktiem – tad dzīvnieks vienmēr būs tev uzticīgs pavadonis.

Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Ja pastāstīsi savu pieredzi kaķu kopšanā, būsim ļoti pateicīgi!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment