Kuras luktura spuldzes ir labākas: halogēna, ksenona vai LED?

fbuntitled

Autovadītāji bieži uz ceļa var novērot, ka kādai pretimbraucošajai automašīnai ir gaišāka, spožāka vai baltāka lukturu gaisma, atšķirība novērojama, jo katrs no autovadītājiem izvēlas sev un savam auto piemērotāko gaismu.

Halogēnās lukturu gaismas joprojām ieņem augstāko vietu tirgū kā visbiežāk pirkto un izmantoto automašīnas lukturu gaismu, bet ir vairākas alternatīvas, tostarp ksenona un LED lukturu gaismas, kurām ir novērojams izmantošanas un iegādāšanās pieaugums.

Lūk, te būs salīdzinājums kā zināt kuras labākas un drošākas braukšanas apstākļiem:

Halogēnā lukturu gaisma:

Kā jau minēts, tad halogēnie lukturi ir vispopulārākie tirgū un ir atrodami lielākajā daļā ar auto specifiku saistītos veikalos. Šīs spuldzes ir līdzīgas pazīstamajām kvēlspuldzēm. Halogēnie lukturi rada ievērojamu siltuma daudzumu.

Galvenie ieguvumi izmantojot halogēnās spuldzes ir salīdzinoši zemas izmaksas, bet tai pat laikā tās strādās ilgu laiku.

Ksenona lukturu gaismas:

Zināmi kā augstas intensitātes lukturi (HIT), kas rada spilgtāku gaismu par halogēna spuldzēm. Balti zilās gaismas, ko rada ksenona lukturi bieži ir traucēklis pretimbraucošo automašīnu vadītājiem, jo tās spēj apžilbināt autovadītāju.

Šie lukturi prasa lielu jaudu, lai tie iesiltu, bet, kad tie pilnībā ir iesiluši tie patērē daudz mazāk enerģijas un uztur nemainīgu spilgtumu.

Ksenona spuldzēm ir ilgs kalpošanas laiks un tās izdala maz siltumu, bet tās izmaksā vairāk kā halogēnās spuldzes.

LED lukturu gaismas:

LED ir jaunākā inovācija lukturu tehnoloģijā. LED spuldzēm ir mazas diodes, kas spēj ražot gaismu. Tām nepieciešams zems enerģijas daudzums, lai tās sāktu strādāt, bet tās rada ievērojamu siltuma daudzumu uz diodes.

Galvenās atšķirības, kas piemīt šīm dažāda luktura gaismām:

LED spuldzēm ir labāka krāsu temperatūra, kas rada gaišāku braukšanu, kas salīdzināma braukšanai dienas gaišajā laikā. LED spuldzes piedāvā labāku gaismas redzamību uz ceļa zīmēm, savukārt ksenona spuldzes labāk apgaismo ceļa malas. Daļēji tas ir tāpēc, ka ksenona spuldzes parasti rada vairāk gaismas nekā LED.

Gan LED, gan ksenona spuldzes sniedz lielu gaismas redzamību un spožumu, bet halogēnās spuldzes ir ar dzeltenu pieskaņu. Ja jūs iegādājaties jaunu automašīnu, tad izvēlēties LED gaismas spuldzes būtu pareizākais lēmums.

 

Raksts tapis sadarbībā ar: logo

Avots: angieslist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment