Kuras sadzīves ierīces nedrīkst pievienot caur pagarinātāju

Pēc remonta mēs ar vīru gribējām pārvietot ledusskapi uz citu vietu, bet izrādījās, ka vads ir par īsu. Mēs domājām pieslēgt pagarinātāju, taču kaimiņš, kurš ir elektriķis, atturēja mūs no šīs idejas.

Kā noskaidrojās, daudzām sadzīves tehnikām nav droši lietot pagarinātāju. Pārskatot savu dzīvokli, atradu vairākas kļūdas. Pārbaudi arī savas iekārtas – varbūt arī tu izmanto pagarinātāju neatbilstoši.

Pagarinātājs: lietošana

 

Protams, vispareizāk ir nodrošināt, lai katra elektroierīce tiek pieslēgta savam atsevišķajam kontaktam.

Elektroierīču skaits mājās parasti pieaug, un tās ir jāpieslēdz elektrībai. Drošai pagarinātāja lietošanai jāievēro galvenais princips – kopējā pieslēgto ierīču jauda nedrīkst pārsniegt noteikto robežu.

 

Atceries, ka noteiktas tehnoloģijas ir jutīgas pret sprieguma izmaiņām, kuras var izraisīt nepareiza adaptera lietošana. Tādām ierīcēm vislabāk nodrošināt tiešu pieslēgumu pie kontaktligzdas.

Ledusskapis

 

 

Tā kā ledusskapis patērē daudz enerģijas un darbojas bez pārtraukuma, tam vajadzīgs uzticams enerģijas avots. Ja nav iespējams izvairīties no pagarinātāja, to iegādājoties, jāievēro konkrētas drošības prasības.

 

* Sākumā jānoskaidro, cik jaudīgs ir ledusskapis – parasti tas ir no 200 līdz 400 W, kā arī citām sadzīves tehnikām. Jaudīgāka pagarinātāja izvēle garantēs lielāku drošību.

 

* Lai izvairītos no sprieguma svārstībām un īssavienojuma riska, pagarinātājam, kuram pieslēgts ledusskapis, nevajadzētu pievienot citas sadzīves tehnikas. Labāk iegādāties pagarinātāju ar vienu rozeti.

Lasi vēl: Biežākās kļūdas, kas bojā veļas mašīnu – padomi saimniecēm, lai tā nebūtu

* Izvērtē pagarinātāja vada garumu jau pirms pirkuma. Pārāk garš pagarinātājs var traucēt virtuvē un viegli sabojāties, tāpēc labāk izvēlēties optimālo garumu.

* Dakšiņai pagarinātājā jābūt labi ievietotai rozetē, lai izvairītos no pārkaršanas, jo kustīga dakšiņa var sasniegt augstu temperatūru un radīt risku..

 

 

Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kuras sadzīves tehnikas nedrīkst pieslēgt caur pagarinātāju!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment