Kuras sadzīves ierīces nedrīkst pievienot caur pagarinātāju

 

 

Kondicionieris

Ierīce strādā periodiski un vislielāko enerģijas patēriņu uzrāda ieslēgšanas un sākotnējās dzesēšanas fāzē. Ja tā šajā brīdī ir pieslēgta pagarinātājam, ir nepieciešama piesardzība. Tas pats attiecas uz sildītājiem.

Mikroviļņu krāsns

Dažas mikroviļņu krāsniņas var patērēt vairāk enerģijas nekā veļas mašīna vai ledusskapis, it īpaši modernas krāsnis, kas aprīkotas ar grila un konvekcijas funkcijām. Tāpēc šādām krāsnīm ieteicams nodrošināt atsevišķu rozeti.

 

Ja nevar nodrošināt atsevišķu kontaktligzdu, izvēlies pagarinātāju tādu pašu kā ledusskapim. Noteikti pārliecinies par mikroviļņu krāsns jaudu un izvēlies piemērotu pagarinātāju.

 

Multivāres un ātrvārīšanas katls

 

Ņemot vērā, ka šī ierīce ir ļoti jaudīga, ir svarīgi nodrošināt tās drošu pieslēgumu rozetē, ja tā paliks bez uzraudzības. Vāji nostiprināta dakšiņa un nedrošs pagarinātājs var novest pie pārkaršanas.

 

Ja ir nepieciešams izmantot pagarinātāju šai ierīcei, ir jāizvairās no citu ierīču pieslēgšanas.

Tosteris

Tāpat kā daudzu citu ierīču gadījumā, arī tosterim ir jābūt pieslēgtam individuālai rozetei. Ierīces konstrukcija, kas sastāv no vairākiem sildelementiem, kas ātri apcep maizi, var radīt līdzīgus riskus, ja tiek izmantots pagarinātājs.

Kafijas aparāts

Kafijas aparāts, lai arī ir mazs, patērē daudz elektroenerģijas, jo kafijas pupiņu malšana un vārīšana prasa ievērojamu enerģijas daudzumu. Tāpēc, ja vien iespējams, izvairies no pagarinātāja izmantošanas šai ierīcei.

Matu fēns

 

Fēns un matu taisnotājs ir ierīces, kuras šajā sarakstā varētu gaidīt vismazāk.

 

Ja fēnam nav pieejama brīva rozete, mēģini nepieslēgt pagarinātājam citas ierīces, kamēr to lieto.

Neaizmirsti, ka pagarinātājus un filtrus vajadzētu izmantot tikai ārkārtējos gadījumos, izvēloties kvalitatīvus modeļus. Tāpat pārliecinies, ka izņem ierīces no rozetēm, kuras vairs netiek izmantotas.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment