Bieži var dzirdēt cilvēkus sakām, ka viņi dzirdējuši, ka pilnpiens ir veselīgāks, jo attaukotajā pienā ir daudz cukura.
Bet kā tad īsti ir?
Uz šo jautājumu savu atbildi piedāvā sertificiēts dietologs ar doktora grādu uzturzinātnē – Kriss Mohrs.
Pirmkārt, piens (maztauku, 1%, 2% un pilnpiens), kurā nav pievienotas citas vielas, satur 12 gramu dabiskā cukura uz tasi. Ne vairāk un ne mazāk. Šis cukurs, saukts par laktozi, nav tas pievienotais cukurs, kura lietošanu uztura zinātnieki iesaka samazināt.
Lasi vēl: 5 veselīgi dzērieni, no kuriem tomēr jāatsakās, ja vēlies atbrīvoties no liekajiem taukiem
Tevi arī varētu interesēt
Lai lasītu tālāk un beidzot gūtu atbildi uz jautājumu, kura veida piens tad ir veselīgāks tieši TEV, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Īstas ziemas vairs nebūs -meteorologs pastāstīja, kāds būs janvāris un februārisby Sandra Ločmele
- Liela nelaime ģimenei – 32 gadu vecumā pēkšņi aizsaulē aizsaukta bijusī bērnu zvaigzneby Sandra Ločmele
- Tagad mati stāvus ceļas, to iedomājoties! Aktrise Zane Daudziņa atklāj, kādu samaksu savulaik viņa saņēmusi kā jaunā aktriseby Laura Blūma