Bieži var dzirdēt cilvēkus sakām, ka viņi dzirdējuši, ka pilnpiens ir veselīgāks, jo attaukotajā pienā ir daudz cukura.
Bet kā tad īsti ir?
Uz šo jautājumu savu atbildi piedāvā sertificiēts dietologs ar doktora grādu uzturzinātnē – Kriss Mohrs.
Pirmkārt, piens (maztauku, 1%, 2% un pilnpiens), kurā nav pievienotas citas vielas, satur 12 gramu dabiskā cukura uz tasi. Ne vairāk un ne mazāk. Šis cukurs, saukts par laktozi, nav tas pievienotais cukurs, kura lietošanu uztura zinātnieki iesaka samazināt.
VIDEO:
Lasi vēl: 5 veselīgi dzērieni, no kuriem tomēr jāatsakās, ja vēlies atbrīvoties no liekajiem taukiem
Tevi arī varētu interesēt
Lai lasītu tālāk un beidzot gūtu atbildi uz jautājumu, kura veida piens tad ir veselīgāks tieši TEV, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Vīramāte uzreiz prasīja veikt DNS testu, jo mūsu dēls nebija līdzīgs tēvam; kad atnāca rezultāti, viss kļuva skaidrs
- “Oktobra beigās sniega stihijas ir bijušas bieži!”: meteorologs Toms Bricis prognozē laika apstākļus šai nedēļai
- Pie manis uz Rīgu atbrauca paziņa no Holandes: ieejot mūsu veikalā viņš samulsa ieraugot šo skatu
- Laiks sagatavoties pārmaiņām: Visums novembrī nesīs lielu veiksmi trim Ķīniešu horoskopa zīmēm
- Amerikānis devās uz pirti kopā ar savu latviešu kaimiņu: pēc pusstundas viņš jau kliedza: “Kas tas bija?!” un prasīja vēl
- Gandrīz trīs gadus dzīvoju ārzemēs, un, kad beidzot atgriezos mājās Kandavā, mani sagaidīja pārsteigums no dēla







