Laba zīme: ko nozīmē, ja dārzā parādās ezis, un ko ar to darīt

Ko darīt, priecāties vai satraukties par ražu: mēs pastāstīsim, ko eži dara un kā uzvesties, tos satiekot.

Eža parādīšanās uz sava zemes gabala var izraisīt dažādas reakcijas. Daži dārzkopji šos dzeloņveidīgos dzīvniekus uzskata par kaitēkļiem, taču patiesībā eži ir noderīgi sabiedrotie. Uzziniet, ko dārzā dara eži, kā rīkoties, sastopot ezi, un ar ko tos var barot.

Ko nozīmē ezis dārzā?

Eži var radīt raizes, taču tie nav starp dzīvniekiem, kas nodara kaitējumu kultūraugiem. Gluži pretēji, eža klātbūtne dārzā vai augļu dārzā sniedz daudz priekšrocību. Šie nakts zīdītāji parasti barojas ar gliemežiem, kukaiņiem un citiem augu kaitēkļiem. Pateicoties lielajai apetītei, eži ir dabiski dārznieka sabiedrotie cīņā pret nelūgtiem viesiem, piemēram, gliemežiem, kas aktīvi bojā dārzeņu un ziedu maigo lapotni. Turklāt eži no zemes gabala atbaida čūskas.

Pretēji populārajām pasakām un mītiem, eži neēd dārzeņus un dārza augus un pat nenodarot tiem kaitējumu. Šos dzeloņainos viesus neinteresē augļi un dārzeņi, izņemot pārgatavojušie vai sapuvušie augļi, kas nokrituši zemē.

Ežu klātbūtne zemes gabalā nozīmē lielāku bioloģisko daudzveidību. Šo zīdītāju klātbūtne liecina, ka jūsu dārzā ir labvēlīga dzīvotne savvaļas dzīvniekiem, kas mūsdienās ir diezgan reti sastopama. Izveidojot savā dārzā vietas, kas ir tuvas ežu dabiskajai dzīves videi, piemēram, vietas ar krūmiem, nenopļautu zāli un lapu kaudzēm, jūs varat atbalstīt šos dzīvniekus barības un patvēruma meklējumos.

Lasi vēl: Nekad neņemiet šīs lietas no cilvēka rokām, pat ja kāds jums tuvs cilvēks to pasniedz, tā zog veiksmi

Ežu klātbūtne ne tikai palīdz kontrolēt kaitēkļu populāciju, bet arī bagātina dārza ekosistēmu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment