Labāk neceļat guļošu kaķi; “Daudzi tam neticēs, bet tas tiešām notika”

Kad viņa pienāca pie durvīm, viņa pārsteigta konstatēja, ka tās ir atslēgtas  un kaķa pie tām nav. Tā bija pirmā reize, kad kaķis viņu nesagaidīja. Noliekot somu uz krēsla, Anna ātri iegāja istabā:

– Sniedziņ, Sniedziņ, kur tu esi?

Un tad no guļamistabas atskanēja sievietes balss:

– “Savāciet  savu trako dzīvnieku!

Kaķis draudīgi šņāca.

Kad Anna iegāja guļamistabā, viņa ieraudzīja Sniedziņu ar lokā izlocītu kažoku un sievieti istabas stūrī, kurš drudžaini aizsedza seju ar rokām. Bija acīmredzams, ka viņa ir nobijusies un baidās kustēties.

Sapratusi, kas noticis, meitene izsauca kārtības sargus un tad mēģināja nomierināt kaķi. Taču Sniedziņš turpināja draudīgi sūkstīties un pameta guļamistabu tikai tad, kad ieradās likumsargi. Viņš ilgi nespēja nomierināties. Viņš turpināja staigāt riņķī, sūkstīdamies un paceļot kažoka spalvas. Kamēr tika sastādīts protokols, izrādījās, ka aizturētajai nepieciešama palīdzība. Viņai bija sakostas abas kājas un roka, un uz viņa ķermeņa bija daudz dziļu skrambu. Visas brūces bija dedzinošas.

No aizturētās liecībām izrietēja sekojošais.

Sieviete dzīvoklī iegāja lau***anas nolūkā un sāka meklēt vērtslietas. Pēkšņi viņš sajuta asas sāpes labajā kājā. Izrādījās, ka tas bija kaķis, kas bija pieslīdējis un ar spēcīgu satvērienu pieķēries vietai virs papēža. Mēģinājumi atkabināt dusmīgo enerģijas un spēcīgo muskulatūru plankumu bija diez ko neveiksmīgi. Sieviete, klibodams, jau gribēja ātri pamest nelaimīgo dzīvokli, kad kaķis viņam uzbruka otrreiz un sakoda kreiso kāju.

Lasi arī: Tikai dažas dienas pēc šķiršanās no sievas, Miks Dukurs nācis klajā ar jaunumiem, kuri daudziem ir nepatīkams pārsteigums; “Nu varēji jau pagaidīt”

Mēģinot atbrīvoties no dzīvnieka, aizturētā sagrāba to aiz kakla, bet kaķis, iekoda viņas izstieptajā rokā, sāka nikni mesties un iedzina viņu guļamistabā. Pie jebkuras kustības viņš sāka sūkstīties un gatavoties lēkt. Sieviete nolēma sēdēt guļamistabā un gaidīt saimniekus, jo baidījās, ka kaķis uzlēks viņai sejā.

Pēc protokola sastādīšanas aizturētā tika aizvesta.

Pēc dažām dienām Anna tika uzaicināta uz nodaļu, kur viņai paziņoja, ka aizturētā sieviete ir persona, kas viņu apkaimē ir uzdarbojusies jau ilgstoši. Pateicībā meitene saņēma medaļu par kaķi un lielu maisu kaķu barības.

Pārtika, protams, tika nodota bezpajumtnieku patversmei, jo Sniedziņš ēda tikai veselīgu barību, ēda svaigu atlasītu gaļu un dzēra siltu pienu, ko rūpīgi sildīja Anna.

Tagad neviens no kaimiņiem nesmējās par Sniedziņu, kad viņš, mirkšķinot medaļu un lepni paceļot savu grezno asti, pastaigājās kopā ar saimnieci pagalmā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment