Labāk nekā KFC – korejiešu recepte mega kraukšķīgiem vistas spārniņiem

Kraukšķīgi vistas spārniņi ir populāra uzkoda, kas uzreiz būs pieprasīta pie jebkura galda. Tomēr, kad runa ir par ceptu vistu, neviens to neprot labāk par korejiešiem.

Kā raksta izdevums Parade, unikālo, bagātīgo kraukšķīgumu panāk, pateicoties pārdomātai receptei un vienai sastāvdaļai, kas ir gandrīz katrā virtuvē, – kukurūzas cietei. Apberot vistu ar kukurūzas cieti, cietes molekulas uzbriest un absorbē daļu vistas mitruma.

Šis pārklājums darbojas kā aizsargbarjera, kas noslēdz sulas un neļauj gaļai pārcepties. Uzkarsējot eļļu, ūdens no kukurūzas cietes iztvaiko, padarot cietes molekulas cietas un trauslas, tādējādi veidojot kraukšķīgu garoziņu.

Kā pagatavot vistas spārniņus

Sausā metode. Šī metode ir vispiemērotākā, ja izmantojat sausu garšvielu maisījumu vai spārniņus vienkārši sajauciet ar sāli un pipariem. 1-1,5 kg vistas spārniņu berzējiet ar sāli un pipariem vai garšvielu maisījumu, pēc tam iemērciet tos 1 glāzē kukurūzas cietes. Saklājiet spārniņus vienmērīgā slānī uz stiepļu režģa un atstājiet tos istabas temperatūrā, līdz spārniņi ir uzsūkuši cieti un to virsma sāk izskatīties lipīga, apmēram 15 minūtes.

Mitrā metode. Ja spārniņus vēlaties marinēt, šī metode ir piemērota. Marinējiet 1-1,5 kg vistas spārnu izvēlētajā marinādē. Izņemiet vistas gaļu no marinādes un sajauciet 2 ēdamkarotes marinādes ar 1 glāzi kukurūzas cietes un 2/3 glāzes ūdens. Iegremdējiet vistu kukurūzas cietes putrā, ļaujot liekajam pilienam notecēt atpakaļ bļodā.

Neatkarīgi no metodes, pēc tam varat ķerties pie cepšanas. Uzkarsē 5-8 cm eļļas wok pannā uz vidējas uguns. Vistas spārniņus cep pa daļām, līdz tie kļūst gaiši zeltaini brūni, apmēram 2 minūtes.

Pārvietojiet tos no pannas uz režģa, pēc tam atkārtojiet ar atlikušajiem spārniņiem. Kad visi spārniņi ir apcepti vienu reizi, apcepiet tos vēlreiz pa daļām, līdz tie kļūst brūni, apmēram 2-3 minūtes.

 

 

Leave a Comment