Pagatavošana:
Šodien gatavošu cūkgaļu – sagrieztu platos 2 cm biezos gabaliņos – derēs gan karbonāde, gan sāns. Tad gaļā veicam šādus šķērsgriezumus. Lai cūkgaļa būtu maigāka un sulīgāka.
Šo gaļu nevajag klapēt ar āmuru. No abām pusēm gaļā veiciet iegriezumus. Pēc tam visus gabaliņus pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem – es uzbēru arī paprikas maisījumu, var izmantot savas iecienītākās garšvielas.
Atsevišķā traukā sajauciet majonēzi ar sinepēm. Majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu. Apsmērējiet gaļu ar šo mērci. Pēc tam apgriež otrādi, atkal pievieno sāli un piparus un apsmērē ar mērci.
Sagriež 2 sīpolus plānos pusgredzenos, ja jums ir mazi sīpoli, varat tos sagriezt veselos gredzenos. Tomātu sagriež šķēlēs. Sīpolus samīca ar rokām, pievieno karoti majonēzes vai saldā krējuma un samaisa. Pievienoju arī citrona sulu, tā sīpoli un gaļa sanāk vēl garšīgāki un maigāki.
VIDEO:
Uz katra gaļas gabala liek tomātus un vienmērīgi sadala sīpolus. Sīpolu cepurīte padarīs cūkgaļu sulīgu, mīkstu un ļoti garšīgu.
Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Izņemu no cepeškrāsns, pārkaisu ar rīvētu sieru (es izmantoju parmezānu) un atkal lieku cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, lai siers apbrūninās.
Rezultātā mēs iegūstam neticami garšīgu, aromātisku un maigu gaļu, kas vienkārši kūst mutē. Garša ir pārsteidzoša.
Papildieniet gaļu ar dārzeņiem, rīsiem vai ko citu. Šis ir lielisks svētku ēdiens!
Tevi noteikti interesēs
- Saeima apstiprina pretrunīgi vērtētās Darba likuma izmaiņas: zināms, kas mainīsies darba devējiem un darbiniekiem – kuri “iegūs” vairāk
- Dzīvojām laimīgi ar Pāvelu divistabu dzīvoklī viss mainījās, kad naktī pie durvīm piezvanīja un tur viņa māte ar koferiem
- Laika ziņu moderators Martins Bergšteins atklāj, ka nedēļas nogale Latvijā atnesīs negaidītu epizodi
- Kur pazudis eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs – izskan dažādas runas un spekulācijas
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 12. decembra Latvijā laika apstākļi mainīsies
- Atradu vīra kabatā čeku no Akropoles par 1399,99 eiro; smieklīgākais bija tas, ko viņš man par to atbildēja
















