Ciets sviests, kuru nav iespējams uzsmērēt – tā ir problēma, ar kuru saskārušies it visi sviestmaižu cienītāji.
Ciets, ledusskapī sasalis sviests var sabojāt patīkamu uzkodu, it sevišķi, ja nav laika vai pacietības gaidīt, kad tas atkusīs istabas temperatūrā. Mēs parasti vienkārši cenšamies uzsmērēt to pašu cieto sviestu, kas galu galā tikai sabojā maizes šķēli.
Laba metode, kuru var izmantot šīs problēmas risināšanai, ir ielikt sviesta trauku mikroviļņu krāsnī uz dažām sekundēm. Tomēr tad pastāv risks to atkausēt pārāk daudz, tā, ka tas pārvērtīsies par šķidru tauku putru, ko uz maizes varēs tikai uzliet, nevis uzsmērēt. Kā arī šī metode rada papildus izmaksas mājsaimniecībai.
Var, protams, arī vienkārši pārstāt turēt sviestu ledusskapī, taču tad tas ātrāk sabojāsies. Ja esi pārliecināts, ka tavam sviestam tomēr jāstāv ledusskapī, pastāv divas alternatīvas tehnikas, ko vari izmēģināt, lai to ātrāk atkausētu.
Lasi vēl: Vērtīgi padomi, kas tev neko nemaksās, bet dos ļoti daudz – it īpaši #6!
Lai uzzinātu, kādas tās ir, šķir nākamo lapu!