Ciets sviests, kuru nav iespējams uzsmērēt – tā ir problēma, ar kuru saskārušies it visi sviestmaižu cienītāji.
Ciets, ledusskapī sasalis sviests var sabojāt patīkamu uzkodu, it sevišķi, ja nav laika vai pacietības gaidīt, kad tas atkusīs istabas temperatūrā. Mēs parasti vienkārši cenšamies uzsmērēt to pašu cieto sviestu, kas galu galā tikai sabojā maizes šķēli.
Laba metode, kuru var izmantot šīs problēmas risināšanai, ir ielikt sviesta trauku mikroviļņu krāsnī uz dažām sekundēm. Tomēr tad pastāv risks to atkausēt pārāk daudz, tā, ka tas pārvērtīsies par šķidru tauku putru, ko uz maizes varēs tikai uzliet, nevis uzsmērēt. Kā arī šī metode rada papildus izmaksas mājsaimniecībai.
Var, protams, arī vienkārši pārstāt turēt sviestu ledusskapī, taču tad tas ātrāk sabojāsies. Ja esi pārliecināts, ka tavam sviestam tomēr jāstāv ledusskapī, pastāv divas alternatīvas tehnikas, ko vari izmēģināt, lai to ātrāk atkausētu.
Lasi vēl: Vērtīgi padomi, kas tev neko nemaksās, bet dos ļoti daudz – it īpaši #6!
Lai uzzinātu, kādas tās ir, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Sinoptiķi atklāj, ka laikapstākļi sāks pasliktināties no 22.decembra: ”Jābūt gataviem”
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu








