No vienas tev gan, iespējams, sametīsies mazliet nelabi.
Žurnāla Food & Wine komanda veica eksperimentu, kurā izpētīja trīs dažādus sviesta atkausēšanas veidus.
Pirmais veids bija atstāt sviestu ārpus ledusskapja.
Otrais – pieliet trauku ar verdošu ūdeni, atstāt uz piecām minūtēm, tad ūdeni izliet, bet trauku apgriezt otrādi un uzlikt virsū sviesta paciņai. Atstāt uz apmēram 20 minūtēm. Šis triks strādāja labi, kaut arī sviests vēl bija nedaudz ciets pašā vidū. Taču tas aizņēma diezgan daudz laika, turklāt ūdens vārīšana palielina gan elektrības vai gāzes, gan ūdens rēķinu tavā mājoklī.
Lasi vēl: Vērtīgi padomi, kas tev neko nemaksās, bet dos ļoti daudz – it īpaši #6!
Pēdējā metode ir pilnīgi par brīvu – kaut arī varbūt nebūs piemērota ikvienam. Tā ir šāda: ieliec sviesta paciņu uz 20 minūtēm savā padusē.
Tas varbūt šķitīs mazliet neērti un ne sevišķi higiēniski, taču šī metode strādā tikpat labi. Tas tāpēc, ka paduse tiek uzskatīta par siltāko ārējo vietu cilvēka ķermenī – temperatūra tajā ir no 37.5-38 C. Tas ir daudz vairāk par istabas temperatūru, tāpēc nav brīnums, ka sviests atkusīs daudz ātrāk.
Eksperti dod padomu sviestu ievietot plastmasas maisiņā, pirms bāzt to padusē.
Avots: mirror.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Taizemes skolniece pievienojās latviešu ģimenei kā apmaiņas studente – un uz visiem laikiem palika viņu sirdīs
- Spāniete salīdzina bērnudārzus: “Latvijā pilnīgi viss ir savādāk nekā pie mums Spānijā, pat bērni”
- Pīrādziņi no mīkstas mīklas — samaisu tikai ar karoti
- Vai tiešām drīkst laist suni gultā: ko par to saka speciālisti un saimnieki
- Ko par sievietes raksturu var pastāstīt vārda pirmais burts
- Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību







