Ķiploku pareiza uzglabāšana pēc to novākšanas ir nozīmīgs faktors, kas ietekmē to svaiguma saglabāšanos. Nereti ķiploki sabojājas jau krietni pirms nākamās ražas, un nākas tos iegādāties veikalā.
Taču pastāv vienkārša un efektīva metode, kā ķiplokus ilgāk saglabāt svaigus – tam nepieciešamas tikai stikla burkas un marle. Kāpēc vispār censties pašiem glabāt savus ķiplokus, ja var tos nopirkt veikalā?
Lasi arī: Saņemtas jaunas prognozes no meteorologiem: sagaidāmas ne tik iepriecinošas izmaiņas aprīlī
Pašu audzēti ķiploki parasti ir bez ķīmiskām vielām un pesticīdiem, kas bieži tiek izmantoti komerciālajā lauksaimniecībā. Tas nodrošina, ka ķiploki ir dabiski un augstākas kvalitātes. Pašu ķiplokus var novākt un uzglabāt tā, lai tie ilgstoši saglabātu kvalitāti. Turpretī veikalā nopērkamie ķiploki bieži vien jau ir nobrieduši vai sagriezti, kas samazina to uzglabāšanas laiku.
Audzējot pašam, tu vari izvēlēties dažādas ķiploku šķirnes, kas var būt izturīgākas vai ar specifiskām garšas niansēm, kuras bieži vien veikalos nav pieejamas. Audzējot ķiplokus pats, īpaši lielākos apjomos, tu ilgtermiņā ietaupīsi naudu, jo nebūs jāiegādājas dārzeņi veikalā. Audzējot pašam, tu kontrolē visu procesu – no augsnes izvēles līdz novākšanai, tādējādi esi pārliecināts par produkta izcelsmi un to, kā tas audzēts.
Ne tikai ķiplokiem – izrādās, ka ķiploku spiedei ir 5 noderīgas funkcijas
VIDEO:
1.posms: Sagatavojiet burkas un ķiplokus
Burku sterilizēšana. Sāciet ar rūpīgu stikla burku sterilizēšanu, kā to darītu, gatavojot konservus. Tas tiek darīts, lai iznīcinātu iespējamās baktērijas un mikroorganismus, kas var izraisīt ķiploku bojāšanos. Pēc sterilizēšanas atstājiet burkas pilnīgi nožūt gaisā. Ir svarīgi, lai burkās nepaliktu mitruma.
Ķiploku sagatavošana. Pārliecinieties, ka ķiploki ir pilnīgi sausi. Tas ir ļoti svarīgi, jo mitrums var izraisīt bojāšanos. Rūpīgi saklājiet ķiplokus sagatavotajās sausajās burkās, piepildot tās līdz augšai.
Galvenais gan ir otrais posms!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ko labāk paturēt pie sevis pat vistuvāko draugu lokā — informācija un lietas, ko nav ieteicams atklāt
- Pusgadu tikos ar mājīgu un ideālu sievieti (50), bet vakariņu laikā viņa pateica vienu frāzi, un es beidzot sapratu, kas es viņai biju visus šos mēnešus
- Ņemu kārbu iebiezināta piena, divas olas un gatavoju īstu gardumu tējai
- Ko nevajadzētu darīt 24. decembrī, pretējā gadījumā svētku brīvdienas var būt neizdevušās: tautas zīmes
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- Vienkāršā uzkodu salātu kūka ar kūpinātu vistu: gatavojam krāšņu un izcili garšīgu kārtojumu jebkuram svētku galdam












