Ķiploku pareiza uzglabāšana pēc to novākšanas ir nozīmīgs faktors, kas ietekmē to svaiguma saglabāšanos. Nereti ķiploki sabojājas jau krietni pirms nākamās ražas, un nākas tos iegādāties veikalā.
Taču pastāv vienkārša un efektīva metode, kā ķiplokus ilgāk saglabāt svaigus – tam nepieciešamas tikai stikla burkas un marle. Kāpēc vispār censties pašiem glabāt savus ķiplokus, ja var tos nopirkt veikalā?
Lasi arī: Saņemtas jaunas prognozes no meteorologiem: sagaidāmas ne tik iepriecinošas izmaiņas aprīlī
Pašu audzēti ķiploki parasti ir bez ķīmiskām vielām un pesticīdiem, kas bieži tiek izmantoti komerciālajā lauksaimniecībā. Tas nodrošina, ka ķiploki ir dabiski un augstākas kvalitātes. Pašu ķiplokus var novākt un uzglabāt tā, lai tie ilgstoši saglabātu kvalitāti. Turpretī veikalā nopērkamie ķiploki bieži vien jau ir nobrieduši vai sagriezti, kas samazina to uzglabāšanas laiku.
Audzējot pašam, tu vari izvēlēties dažādas ķiploku šķirnes, kas var būt izturīgākas vai ar specifiskām garšas niansēm, kuras bieži vien veikalos nav pieejamas. Audzējot ķiplokus pats, īpaši lielākos apjomos, tu ilgtermiņā ietaupīsi naudu, jo nebūs jāiegādājas dārzeņi veikalā. Audzējot pašam, tu kontrolē visu procesu – no augsnes izvēles līdz novākšanai, tādējādi esi pārliecināts par produkta izcelsmi un to, kā tas audzēts.
Ne tikai ķiplokiem – izrādās, ka ķiploku spiedei ir 5 noderīgas funkcijas
VIDEO:
1.posms: Sagatavojiet burkas un ķiplokus
Burku sterilizēšana. Sāciet ar rūpīgu stikla burku sterilizēšanu, kā to darītu, gatavojot konservus. Tas tiek darīts, lai iznīcinātu iespējamās baktērijas un mikroorganismus, kas var izraisīt ķiploku bojāšanos. Pēc sterilizēšanas atstājiet burkas pilnīgi nožūt gaisā. Ir svarīgi, lai burkās nepaliktu mitruma.
Ķiploku sagatavošana. Pārliecinieties, ka ķiploki ir pilnīgi sausi. Tas ir ļoti svarīgi, jo mitrums var izraisīt bojāšanos. Rūpīgi saklājiet ķiplokus sagatavotajās sausajās burkās, piepildot tās līdz augšai.
Galvenais gan ir otrais posms!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- 5 pārtikas produkti, ko Turcijas iedzīvotāji neēd, jo tie tiek uzskatīti par neveselīgiem, bet mēs tos ēdam katru dienu
- Draudzene uz Latviju atveda savas valsts gardumus: Vācijā dievina piecus ēdienus, ko mēs nekad neēdīsim
- Bērnudārza pavāres Sarmas labākā recepte: kā pagatavot ļoti garšīgas ābolu pankūkas
- “Tas paliek ārpus sabiedrības redzesloka…”: Latvijas veterinārārsti nāk klajā ar paziņojumu par nelāgo notikumu ar suņiem Bauskas novadā
- Vīrs pēc daudziem gadiem laulībā paziņoja, ka grib šķirties; par Maijas atbildi un sagatavoto “pārsteigumu” vēl tagad runā teju visa Teika
- Vai tiešām var pievilināt vīrieti ar čībām un zeķēm – stāstu savu pieredzi