Labākais apģērbs aukstam laikam – kādi audumi ziemā saglabā siltumu

Iestājoties aukstam laikam, vieglās vasaras drēbes nomaina siltie džemperi, bikses un šalles. Apģērba sildošās īpašības ietekmē materiāls, no kura tas ir izgatavotas.

Vilna

Vilna ir viens no labākajiem materiāliem un dabīga šķiedra siltam rudens un ziemas apģērbam, jo tā saglabā siltumu, tuvinot gaisu ādai. Vilna ir arī elpojošs un pret smakām noturīgs audums, kas regulē ķermeņa siltumu un novērš pārkaršanu. Turklāt vilnas šķiedru ārējais slānis dabiski atgrūž ūdeni, ļaujot jums palikt sausam neliela lietus vai sniega laikā.

Kašmira

Kašmira un merino vilna, kas iegūta no merino aitām, ir divi populāri augstas kvalitātes vilnas veidi aukstākajam gadalaikam. Kašmira sastāvā var būt tikai vilna vai arī kokvilna. Pateicoties īpašajam pavedienu pinumam, materiāls saglabā siltumu, bet ir viegls.

Flīss

Flīss ir sintētisks audums, kas izgatavots no poliestera un kam ir mīksta, vaļīga tekstūra, kas notur siltu gaisu tuvu ķermenim. Materiāls spēj elpot un ātri žūst, tāpēc tas ir lieliska izvēle aukstam laikam. Vilnas audums arī atgrūž mitrumu, saglabājot jūs sausu un novēršot sviedru uzkrāšanos.

Dūnas

Dūnas iegūst no mīksta, pūkaina slāņa, kas atrodas zem pīļu un zosu ārējām spalvām. Šīs spalvas nodrošina siltumu aukstā laikā, pateicoties to izcilajām izolācijas īpašībām, tāpēc tās izmanto mēteļu un jaku pildīšanai.

Kokvilnas flanelis

Kokvilnas flanelis ir ļoti mīksts un patīkams pieskārienam, tāpēc tas ir lielisks segu un pidžamu materiāls. Flanelis nodrošina labu izolāciju, bet, neskatoties uz to, materiālam ir tendence labi caurlaidīt gaisu.

Džersija

Džersijs ir trikotāžas materiāls, kas labi saglabā siltumu. Turklāt šāds audums ir blīvs un elastīgs. Pēc īpašas apstrādes džersija caurlaiž gaisu, bet spēj atgrūst mitrumu. Tāpēc šo materiālu var izmantot termoapģērbiem.

Mākslīgā kažokāda

No visiem siltumu nodrošinošajiem materiāliem mākslīgā kažokāda ir viens no modernākajiem materiāliem, ko var izmantot ziemas jakās. Mākslīgā kažokāda bieži ir atrodama cimdu oderējumā, kas ziemas apģērbiem piešķir siltumu un stilīgu akcentu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment