Pagatavošana:
Sāli, cukuru, lauru lapas un melnos piparus pievieno ūdenim, uzvāra un vāra vēl 2-3 minūtes, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Tikmēr nogriež makreles galvu, asti un spuras, izņem iekšpusi un iztīra vēderu no plēves.
Sagatavoto makreli nomazgā, sagriež apmēram 2-3 cm platos gabaliņos, ievieto burkā, pārlej ar sālījumu un tur ledusskapī apmēram 1 dienu.
VIDEO:
Šādā veidā var sālīt gandrīz jebkuru zivi: lasi, reņģes, brētliņas utt.
Garšvielu sastāvs ir dažāds, un, ja vēlaties, pievienojiet ķiploka daiviņu, pāris krustnagliņas, sinepju sēklas un koriandru.
Makreli var sālīt ne tikai gabalos, bet arī veselu, ievietojot to stikla vai emaljētā paplātē un pārlejot ar sālījumu. Šādā gadījumā zivis ilgāk jāglabā aukstumā.
Tevi noteikti interesēs
- Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Patīkami jaunumi ”Swedbank” un ”SEB banka” klientiem – paplašinās pakalpojumu funkcijas
- 10 brīnišķīgi daudzgadīgie augi, kas katru gadu atgriežas spēcīgāki, radot dārza skaistumu bez pūlēm
- Vīrs aizgāja pirms 20 gadiem un atstāja mani ar mazo dēlu, bet nesen viņš atgriezās ar neparastu prasību









