Pagatavošana:
Sāli, cukuru, lauru lapas un melnos piparus pievieno ūdenim, uzvāra un vāra vēl 2-3 minūtes, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Tikmēr nogriež makreles galvu, asti un spuras, izņem iekšpusi un iztīra vēderu no plēves.
Sagatavoto makreli nomazgā, sagriež apmēram 2-3 cm platos gabaliņos, ievieto burkā, pārlej ar sālījumu un tur ledusskapī apmēram 1 dienu.
VIDEO:
Šādā veidā var sālīt gandrīz jebkuru zivi: lasi, reņģes, brētliņas utt.
Garšvielu sastāvs ir dažāds, un, ja vēlaties, pievienojiet ķiploka daiviņu, pāris krustnagliņas, sinepju sēklas un koriandru.
Makreli var sālīt ne tikai gabalos, bet arī veselu, ievietojot to stikla vai emaljētā paplātē un pārlejot ar sālījumu. Šādā gadījumā zivis ilgāk jāglabā aukstumā.
Tevi arī varētu interesēt
Tevi noteikti interesēs
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”
- Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes








