Labākais veids, kā tīrīt tepiķus no piesārņojuma

Tiklīdz uz paklāja parādās jauni traipi, nekavējoties sāciet tos likvidēt. Svaigus traipus ir vieglāk notīrīt nekā vecus traipus. Turklāt, allaž ir svarīgi domāt par profilaksi!

Iesākumā ir svarīgi ņemt vērā dažus vispārīgus noteikumus tepiķu tīrīšanā!

Pirmkārt, kad parādās kāds traips, lielāko daļu tepiķu ir aizliegts berzēt ar suku, kurai ir rupji sariņi, lai nesabojātu paklāja struktūru. Tāpēc vairumā gadījumu tepiķi jātīra ar mīkstu sūkli. Pārāk stingras birstes var viegli sabojāt paklāja šķiedru.

Otrkārt, izvairieties no termiskas apstrādes. Pēc paklāja mitrās tīrīšanas vai traipa noņemšanas ar specializētiem līdzekļiem, nemēģiniet to žāvēt, izmantojot karstumu. Tas var veicināt jaunu traipu rašanos un noturīgu traipu nostiprināšanos. Ļaujiet tepiķim izžūt dabiski.

Lasi vēl: Kā atpazīt sēnes mežā? Tev tikai vajag telefonu un lejuplādēt šīs lietotnes, jo tas var izglābt tavu dzīvību!

Treškārt, ja esat netīšām saslapinājis tepiķi, mēģiniet to izžāvēt ārā. Ja tas nav iespējams, novietojiet zem tepiķa nelielus, šaurus dēļus un vai avīzes, lai novērstu pelējuma veidošanos un paklāja bojāšanos.

Ceturtkārt, tīrīšanai nekad neizmantojiet karstu ūdeni. Paklāju nedrīkst tīrīt ar slapjo tīrīšanu biežāk kā reizi trijos mēnešos.

Labākie tepiķa tīrīšanas veidi

Vislabāk paklāju tīrīšanai izmantot pārbaudītus drošus līdzekļus. Piemēram, ūdens un amonjaka maisījumu: sajauciet 2 ēdamkarotes amonjaka ar 1 litru ūdens un notīriet paklāju ar mīkstu birsti. Pēc tam noslaukiet ar mīkstu drānu un noteikti izvēdiniet telpu.

Lieliski tepiķi no netīrumiem un traipiem glābj parastais galda sāls. Princips ir pavisam vienkāršs: uzklāj uz paklāja sāli, atstāj vismaz uz 30 minūtēm, bet vēlams vismaz stundu. Kad sāls uzsūc visus putekļus un netīrumus un tepiķis paliek tīrs, iztīriet to ar putekļsūcēju.

Tāpat var izmantot citronskābes vai sāls šķīdumu. Šī procedūra jāveic reizi sezonā.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment