Ja tu sapņo par īstiem, kraukšķīgiem čeburekiem ar sulīgu pildījumu, šī recepte ir domāta tieši tev! Izmēģināju desmitiem čebureku pagatavošanas metožu līdz visbeidzot atradu ideālo variantu, kuru mana ģimene un draugi nebeidz vien slavēt.
Šajā receptē ir apvienota plāna, gaisīga mīkla ar pildījumu, kas saglabā sulīgumu arī pēc cepšanas. Izpildi soli pa solim sniegtos norādījumus, un tev noteikti izdosies gardums, kas burtiski kūst mutē!
Mājās var izmantot svaigas un kvalitatīvas sastāvdaļas, kontrolējot mīklas un pildījuma sastāvu, lai iegūtu perfektu garšu un tekstūru. Veikalā bieži vien čeburekos ir maz gaļas un daudz mīklas, bet mājās var pielikt tik daudz sulīga gaļas pildījuma, cik gribas.
Svaigs un drošs eļļas lietojums – mājās tu kontrolē, cik reizes izmanto eļļu cepšanai. Ātrās ēdināšanas vietās eļļa bieži tiek izmantota atkārtoti, kas nav veselīgi.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās
Pagatavošanas process
Gatavojam mīklu:
Iesijām miltus dziļā bļodā un pievienojam sāli. Pielejam augu eļļu un gāzēto ūdeni – tas padarīs mīklu burbuļojošu un gaisīgu. Ar rokām mīcām mīklu līdz tā kļūst viendabīga (mīklai jābūt mīkstai, bet elastīgai). Ietinam mīklu pārtikas plēvē un atstājam uz 30 minūtēm “atpūsties”.
Gatavojam pildījumu:
Pievienojam maltajai gaļai uz smalkās rīves sarīvētus neapstrādātus kartupeļus un sīpolus – tā pildījums būs neticami maigs. Pievienojam sāli, melnos piparus un ledainu ūdeni, rūpīgi samaisām ar rokām līdz viendabīgai masai. Pildījumam jābūt nedaudz šķidram – tas nodrošinās ideālu sulīgumu pēc cepšanas.
Tālāk seko ļot svarīgs solis
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kā mainās dzīve sievietei pēc 50, ja viņa ilgi nav bijusi attiecībās – dalos savā pieredzēby Rinalds Bergmanis
- Astrologs Andris Račs ieskatās zvaigžņu kartē un pēta šī brīža Latvijas drošībuby Sandra Ločmele
- No 1.marta trijās adresēs Rīgā sāk darboties “viedās” kameras: šoferīšiem jāievēro noteikumiby Laura Blūma