Veidojam čeburekus:
Mīklu sadalām mazos 50 gramu gabaliņos un veidojam no tiem bumbiņas. Pārklājam ar plēvi un ļaujam mīklai “atpūsties” vēl 5-7 minūtes. Katru bumbiņu izrullējam plānā plakanā plācenī (2-3 milimetri).
Uzliekam pildījumu uz vienas plāceņa pusītes (nepārspīlējam – pietiek ar 1-2 ēdamkarotēm). Uzlokām pa virsu otro plāceņa pusi un cieši saspiežam malas. Lai izveidotu skaistu formu, var ar dakšiņu veikt iespiedumus visā malas garumā vai apgriezt malu, izmantojot figūrzāģi.
Cepam čeburekus:
Uzkarsējam dziļu pannu ar lielu daudzumu eļļas. Tai jābūt ļoti karstai – tā mīkla kļūs kraukšķīga un pildījums nezaudēs savu sulīgumu. Cepam čeburekus 2-3 minūtes no katras puses, līdz tiem izveidojas skaista zeltaina garoziņa.
Gatavos čeburekus liekam uz papīra dvieļiem, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem. Tavi ideālie mājas čebureki ir gatavi – kraukšķīgi, aromātiski, ar sulīgu pildījumu! Vislabāk pasniegt karstus, kamēr mīkla vēl ir mīksta, bet gaļa – bagātīga un sulīga.
Mīklas sastāvdaļas:
500 grami izsijātu miltu;
1 tējkarote sāls;
30 mililitri augu eļļas;
250 mililitri auksta gāzētā minerālūdens.
Pildījuma sastāvdaļas:
400 grami treknas maltās gaļas (ideāli piemērots būs cūkgaļas un liellopa gaļas maisījums);
200 grami kartupeļu (termiski neapstrādāti);
150 grami sīpolu;
80 mililitri ledaina ūdens;
Sāls un melnie pipari pēc garšas.
Izmēģini šo recepti, un tā kļūs par vienu no tavām mīļākajām!
Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem, it īpaši, ja esi čebureku fans!
Tevi noteikti interesēs
- Purvciemā kaimiņiene Anna vienmēr man nesa pīrādziņus, bet tad es paskatījos savā videonovērošanas kamerā kas patiesībā notiek
- Rīgā gaidāmas izmaiņas CSDD vadīšanas eksāmenos: ko zināt topošajiem autovadītājiem
- Violetā Svariem, bordo Jaunavai: veiksmes krāsas 2025. gada decembrī katrai Zodiaka zīmei
- Kāpēc patiesībā karoti krūzē atstāt nav ieteicams: atklāju, ko par to saka speciālisti
- Dvieļi kļuva mīksti jau pēc vienas mazgāšanas reizes, izmantojot vienu dabīgu līdzekli, ko ieteica tīrīšanas speciālists
- Kāpēc šajā dienā uz galda jānoliek šis ēdiens: 20. novembra ticējumi, kas piesaista veiksmi un ģimenes laimi uz visu nākošo gadu








