Veidojam čeburekus:
Mīklu sadalām mazos 50 gramu gabaliņos un veidojam no tiem bumbiņas. Pārklājam ar plēvi un ļaujam mīklai “atpūsties” vēl 5-7 minūtes. Katru bumbiņu izrullējam plānā plakanā plācenī (2-3 milimetri).
Uzliekam pildījumu uz vienas plāceņa pusītes (nepārspīlējam – pietiek ar 1-2 ēdamkarotēm). Uzlokām pa virsu otro plāceņa pusi un cieši saspiežam malas. Lai izveidotu skaistu formu, var ar dakšiņu veikt iespiedumus visā malas garumā vai apgriezt malu, izmantojot figūrzāģi.
Cepam čeburekus:
Uzkarsējam dziļu pannu ar lielu daudzumu eļļas. Tai jābūt ļoti karstai – tā mīkla kļūs kraukšķīga un pildījums nezaudēs savu sulīgumu. Cepam čeburekus 2-3 minūtes no katras puses, līdz tiem izveidojas skaista zeltaina garoziņa.
Gatavos čeburekus liekam uz papīra dvieļiem, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem. Tavi ideālie mājas čebureki ir gatavi – kraukšķīgi, aromātiski, ar sulīgu pildījumu! Vislabāk pasniegt karstus, kamēr mīkla vēl ir mīksta, bet gaļa – bagātīga un sulīga.
Mīklas sastāvdaļas:
500 grami izsijātu miltu;
1 tējkarote sāls;
30 mililitri augu eļļas;
250 mililitri auksta gāzētā minerālūdens.
Pildījuma sastāvdaļas:
400 grami treknas maltās gaļas (ideāli piemērots būs cūkgaļas un liellopa gaļas maisījums);
200 grami kartupeļu (termiski neapstrādāti);
150 grami sīpolu;
80 mililitri ledaina ūdens;
Sāls un melnie pipari pēc garšas.
Izmēģini šo recepti, un tā kļūs par vienu no tavām mīļākajām!
Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem, it īpaši, ja esi čebureku fans!
Tevi noteikti interesēs
- Orhideja nav ziedējusi ilgu laiku – vienkāršs triks, kas stimulēs augu radīt jaunus pumpurusby Anete Vītola
- Visums vēro katru tavu vārdu: ja nevēlies lauzt savu likteni, tad nevajag teikt šīs 5 bloķējošās frāzesby Oskars Andersons
- Astrologs Kristaps Baņķis atklāj, ka 2025. un 2026. gadā Latvijā gaidāms nozīmīgs vēstures posmsby Sandra Ločmele