Labākie veidi, kā ātri notīrīt šašlika iesmiņus

Lielākajai daļai vasarā patīk baudīt šašlikus, tomēr nomazgāt iesmus nav nemaz tik vienkārši. Īpaši ņemot vērā to, ka netīrumi paspēj kļūt noturīgi laikā, kad no āra maltītes atgriežamies mājās.

Tāpēc ir vērts uzzināt par vienkāršām un praktiski izmantojamām metodēm iesmu tīrīšanai.

Kuras no tām ir vērts ņemt vērā?

Etiķis

Šī metode ir pavisam vienkārša un efektīva: ar tās palīdzību var tikt galā pat ar visnoturīgākajām kvēpu un netīrumu pēdām. Ieteicams iepildīt etiķi jebkurā traukā un, kad beidzot cept gaļu, iesmērējiet ar etiķi iesmiņus.

Pēc tam iesmiņus uzliek atpakaļ uz grila, kurš noteikti būs vēl silts, un atstāj tos vismaz uz 20 minūtēm. Šajā laikā visi sodrēji un tauki, kas būs pielipuši pie iesmiņiem, izšķīdīs un atdalīsies. Pēc tam atliks tikai viegli noslaucīt iesmiņus ar papīra dvieļiem. Gaļas iesmiņi būs neticami tīri. Tiesa, aizejot mājās, būtu vēlams tos arī vēlreiz noskalot zem ūdens, bet tas nav obligāti.

Gāzētie dzērieni

Daudzi zina, ka klasiskā kola spēj tikt galā pat ar rūsu un aizsērējumiem. Tāpēc par to, ka gāzētais dzēriens palīdzēs notīrīt šašlika iesmus, arī nav šaubu.

Jums būs nepieciešams paņemt trauku, kurā jāielej liela kolas pudele. Vislabāk ir izvēlēties divu litru pudeli. Pēc tam iemērcam tajā netīros šašlika iesmiņus uz pusstundu.

Pēc tam ar sūkļa palīdzību noslaukām piesārņojuma paliekas. Pateicoties sodai, iesmi izskatīsies pilnīgi tīri. Šī metode ir pateicīga arī tāpēc, ka kola gandrīz vienmēr ir daļa no āra maltītes sastāvdaļas, tāpēc speciāli nebūs jāņem līdzi nekādi īpaši tīrīšanas līdzekļi.

Lasi vēl: Īsta vasaras garša: recepte aveņu ievārījumam ar piparmētru

Vēl daži padomi

Ir vērts atcerēties, ka, lai atvieglotu tīrīšanu pēc lietošanas, pirms ēdiena uzlikšanas uz iesmiņiem, tos var apstrādāt ar nelielu daudzumu augu eļļas. Tas palīdzēs novērst ēdiena pielipšanu.

Metāla iesmiņiem izmantojiet tērauda vilnu vai stiepļu birsti, lai notīrītu noturīgus ēdiena atlikumus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Koka iesmiņus ir jātīra ar īpašu rūpību, jo tie ir jutīgāki pret bojājumiem. Mērcēšanas laiku saīsiniet līdz minimumam un izmantojiet mīkstāku trauku sūklīti. Koka iesmiņi, ja tie nav vienreizlietojami, jānosusina pēc iespējas ātrāk, lai novērstu deformāciju vai plaisāšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment