Labas ziņas par gaidāmajiem laika apstākļiem nedēļas nogalē

Nākamajā laikā Latvijā paredzams siltuma pieaugums un vietēji īslaicīgas lietusgāzes, bet svētdien temperatūra vēl vairāk paaugstināsies, norāda jaunākās laikapstākļu prognozes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopojums parāda, ka jūlija pirmajās desmit dienās vidējā gaisa temperatūra bija par 0,4 grādiem zemāka par ierasto. Neviens siltuma rekords netika pārspēts, taču mēneša otrajā desmitdienu periodā tika uzstādīti četri aukstuma rekordi – 11.jūlijā naktī sasniegti rekordzemi temperatūras rādījumi Alūksnē, Dagdā un Madonā, savukārt iepriekšējā naktī Bauskā tika reģistrēts jauns 12. jūlija aukstuma rekords ar +6,9 grādiem.

Neskatoties uz to, ka dažviet Kurzemē un Vidzemē nokrišņu apjoms jūlija sākumā bija pāri normai, kopējais rādītājs visā valstī bija 17% zemāks par normu. Sauss laiks turpināsies galvenokārt Latgalē un Sēlijā, kā arī dažviet Vidzemes austrumu un Kurzemes ziemeļu daļā.

Nedēļas otrajā daļā sausums un ugunsbīstamība pastiprināsies, jo tikai dažviet prognozēts īslaicīgs lietus. Saskaņā ar šībrīža prognozēm plašākas lietusgāzes gaidāmas svētdienas vakarā un pirmdien, kad no rietumiem tuvosies aukstās atmosfēras fronte.

Gaidāmā maksimālā gaisa temperatūra svārstīsies starp +20 un +27 grādiem, bet svētdien temperatūra var paaugstināties līdz pat +28 līdz +33 grādiem. Nākamajā nedēļā maksimālā gaisa temperatūra var nokristies līdz +19 līdz +24 grādiem.

Lasi arī: Šie 5 visparastākie dzērieni nomāc pat visnežēlīgāko apetīti tikai 10 minūtēs! Vienkārši satriecošs rezultāts!

Naktīs minimālā gaisa temperatūra bieži vien būs +10 līdz +17 grādi.

Vējš galvenokārt būs lēns līdz mēreni stiprs, pūšot no rietumiem un dienvidrietumiem, bet svētdien paredzams brāzmains dienvidu vējš, kas var ietekmēt ūdens temperatūru Latvijas piekrastē, izraisot tās kritumu.

Jāpiezīmē, ka trešdienas rītā ūdens temperatūra jūrā, ezeros un vairākumā upju svārstījās no +17 līdz +22 grādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment