Labi padomi, kā pagatavot nevainojamu auksto gaļu jaungada svētku galdam

Daudziem aukstā gaļa ir obligāts ēdiens Jaungada galdā. Tomēr ir noteikti noteikumi, kurus vislabāk ievērot.

Ir vairākas iespējas – vāra buljonu no liellopa kauliem vai izkāš buljonu, kad tas ir gatavs.

Kā pagatavot buljonu želejas gaļai

Vārot liellopa kaulus, tos liek lielākā katlā un piepildiet ar aukstu ūdeni. Pievienojiet tik daudz sāls, lai ūdens būtu nepārprotami pārsālīts. Kad tā uzvārās, samazini uguni līdz minimumam un vāra uz lēnas uguns, līdz gaļa atdalās no kauliem. Kad katlā ar liellopa kauliem parādās putas, samaziniet uguni un noņemiet putas, līdz buljons ir dzidrs.

Gatavojot auksto gaļu no cūkas kājām, neļaujiet vārīties buljonam lielā temperatūrā. Tikai uz lēnas uguns buljons izrādīsies dzidrs, bagātīgs un aromātisks. Un neaizsedziet katlu ar vāku: tas kalpo kā temperatūras regulators, tāpēc jums tas ir pilnībā jānoņem vai nedaudz jāpārklāj.

Kā sālīt auksto gaļu

Gatavojot auksto gaļu, ūdeni vajadzētu sālīt, lai tā šķiet labi sālīta vai pat nedaudz pārsālīta. Gatavā želejā gaļa sanāks tieši tāda, kādai tai jābūt.

Kā pasniegt augsto gaļu

Gaļu izņem no kauliem, liek veidnēs un uzmanīgi pārlej ar buljonu virsū. Un ielieciet ledusskapī uz nakti, lai sarecē. Var pievienot spiestu ķiploku, īpaši, ja ir aukstā gaļa ir gatavota no cūkgaļas.

Kādas garšvielas ir piemērotas aukstai gaļai

Jūs varat izveidot marles maisiņu un ievietot tur 1 tējkaroti melno piparu, pustējkaroti smaržīgo piparu, 3 ķiploka daiviņas, kuras nav jānomizo, pirksta garuma zariņu svaiga rozmarīna, 3 zariņi svaiga timiāna un ķekars pētersīļu.

Maisiņu kārtīgi piesien ar kokvilnas diegu un nolaid katliņā, diega brīvo galu var piesiet pie katla roktura – tā būs vieglāk dabūt ārā. Kad buljons gandrīz gatavs, var pievienot vēl dažas lauru lapas, bet ne ilgāk par 15 minūtēm.

Turklāt aukstās gaļas buljonā, tāpat kā jebkurā citā, jāliek dārzeņi: 3-4 burkāni, 3 parastie sīpoli, puravu zaļā daļa – tas viss ir jānomazgā, jānomizo un pilnībā jāieliek katlā. Pēc tam dārzeņus ņem ārā, kad tie atdevuši visu garšu un izmet.

Ar lielisku aukstās gaļas recepti vari iepazīties nākamajā lapā!

Leave a Comment