Aukstā gaļa no cūkas kājas un liellopu gaļas
Sastāvdaļas
2 cūkas kājas
1,5 kg liellopa stilba
2 vidēji burkāni
2 sīpoli
3 lauru lapas
6-8 graudi melno piparu
Sāls pēc garšas;
5-6 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
Cūkgaļas kājas sagriež gareniski. Liellopa gaļas kātu sagriež divās daļās, lai gabali ietilptu katlā. Piepildiet ar aukstu ūdeni 3-4 stundas. Pēc tam gaļu nomazgā un nomizo ar nazi.
Nomizo burkānus un sīpolus. Liek katliņā un piepilda ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens līmenis būtu 6 cm virs gaļas līmeņa. Pievieno burkānus un sīpolus.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un nekavējoties samazina siltumu. Nosmeļ putas un vāra uz ļoti zemas uguns 6-7 stundas. Pēc 6 stundām paskatiet, kā gaļa atdalās no kauliem. Gaļa ir gatava, kad tā viegli nāk nost. Vēl viena gatavības pārbaude ir saslapināt pirkstus ar buljonu. Ja tie salīp kopā, tas norāda, ka gaļa sacietēs arī bez želatīna.
Apmēram stundu pirms gaļas vārīšanas beigām sāliet buljonu. Noteikti pagaršojiet, lai buljons šķiet labi sālīts. Pievieno lauru lapu un piparu graudus.
Gaļu noņem no uguns. Izņem gaļu un ļauj visam atdzist. Izkāš buljonu. Noņemiet gaļu no kauliem. Sasmalciniet, ja nepieciešams. Ielieciet traukos. Pārlej ar buljonu un liek ledusskapī sastingt. Jūs varat izlaist dažas ķiploka daiviņas caur presi un pievienot buljonam. Pasniedziet auksto gaļu ar sinepju, mārrutku vai ķiploku mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Par ieradumu, kas joprojām raksturīgs daudzām Latvijas mājsaimniecībām – var draudēt sods līdz 1000 eiro
- Padomju laika salāti, kurus velti esam pārstājuši gatavot: 5 aizmirstas receptes
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- Ņemu glāzi kefīra, mazliet maltās gaļas un pēc neilga laika ceļu galdā lieliskas vakariņas visai ģimenei
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri









