Aukstā gaļa no cūkas kājas un liellopu gaļas
Sastāvdaļas
2 cūkas kājas
1,5 kg liellopa stilba
2 vidēji burkāni
2 sīpoli
3 lauru lapas
6-8 graudi melno piparu
Sāls pēc garšas;
5-6 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
Cūkgaļas kājas sagriež gareniski. Liellopa gaļas kātu sagriež divās daļās, lai gabali ietilptu katlā. Piepildiet ar aukstu ūdeni 3-4 stundas. Pēc tam gaļu nomazgā un nomizo ar nazi.
Nomizo burkānus un sīpolus. Liek katliņā un piepilda ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens līmenis būtu 6 cm virs gaļas līmeņa. Pievieno burkānus un sīpolus.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un nekavējoties samazina siltumu. Nosmeļ putas un vāra uz ļoti zemas uguns 6-7 stundas. Pēc 6 stundām paskatiet, kā gaļa atdalās no kauliem. Gaļa ir gatava, kad tā viegli nāk nost. Vēl viena gatavības pārbaude ir saslapināt pirkstus ar buljonu. Ja tie salīp kopā, tas norāda, ka gaļa sacietēs arī bez želatīna.
Apmēram stundu pirms gaļas vārīšanas beigām sāliet buljonu. Noteikti pagaršojiet, lai buljons šķiet labi sālīts. Pievieno lauru lapu un piparu graudus.
Gaļu noņem no uguns. Izņem gaļu un ļauj visam atdzist. Izkāš buljonu. Noņemiet gaļu no kauliem. Sasmalciniet, ja nepieciešams. Ielieciet traukos. Pārlej ar buljonu un liek ledusskapī sastingt. Jūs varat izlaist dažas ķiploka daiviņas caur presi un pievienot buljonam. Pasniedziet auksto gaļu ar sinepju, mārrutku vai ķiploku mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Nakts “koncerts”: kāpēc kaķi naktīs patiesībā ņaud un kā to novērst
- Kāpēc mūs pievelk konkrēti cilvēki – galvenie iemesli un pievilkšanās veidi
- “Esmu strādājis par pavāru ēdināšanas nozarē 15 gadus”: kāpēc es nekad neēdu ārpus mājas un neiesaku to darīt arī jums
- Meteorologs Toms Bricis: svētku brīvdienās Latvijā gaidāms auksts un “ziemīgs” laiks
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Ir pienācis īstais laiks sagatavot savu dārzu pirmajam sniegam – noskaidrosim kā to labāk izdarīt









