Lai 31.decembrī nestāvētu visu dienu pie plīts: lūk, ko varat izdarīt jau šodien

Pieredzējuši pavāri ir atklājuši noslēpumu, kā pareizi sagatavoties svētkiem. 31. decembrī negribas pavadīt visu dienu pie plīts. No tā var izvairīties, plānojot visu iepriekš un dažus ēdienus pagatavojot vairākas nedēļas iepriekš.

Sāciet mēnesi iepriekš, gatavojot desertus, kuriem nepieciešama nogatavināšana, piemēram, stollen kūku, medus kūku vai biskvītkūkas. Napoleona kūkas un gaļas pīrāgus var arī sasaldēt, un pēc tam vienkārši salikt kopā un izrotāt svētkiem.

Divas nedēļas iepriekš var izcept pīrāgu mīklu, marinēt gaļu, sagatavot gaļas pildījumu un dažus desertus. Piemēram, sasaldēt kūkas kārtas un cept piparkūkas.

Pagatavojiet zivi želejā, sasaldējiet buljonu no galvas un mugurkaula un sagatavojiet liellopa mēli, ko var novārīt un uzglabāt saldētavā. Vislabāk ir arī iepriekš sagatavot skābētus kāpostus — tie ir lieliski piemēroti gan uzkodai, gan pildījumam. Tagad var iegādāties arī lasi marinēšanai.

VIDEO:

Lasi vēl: Izveidots jauns ”Whatsapp” pakalpojums, kurš atvieglos simtiem Latvijas autovadītāju ikdienu: ”Būs vieglāk”

Vienu līdz divas dienas pirms svētkiem atkausējiet ogas, dārzeņus, zivis un mājputnus. Sagatavojiet salātus, želejas un pildījumus cepšanai un cepiet gaļu vai mājputnus. Pēdējā dienā atliek vien izrotāt galdu un ātri salikt sagatavotos ēdienus — un svētki sāksies bez liekas kņadas un stresa.

Plānojot iepriekš, jūs ievērojami samazināsiet sagatavošanās apgrūtinājumus un varēsiet sagaidīt Jauno gadu mierīgā atmosfērā un labā noskaņojumā. Pareiza organizēšana ir atslēga uz laimīgiem un ērtiem svētkiem visai ģimenei.