Lai augi nenovītu un nesabojātos: 6 galvenie padomi augu laistīšanai

Sekojiet līdzi laikapstākļiem

Augu vajadzības pēc ūdens mainās atkarībā no gadalaika. Ziemā augiem parasti nepieciešams mazāk ūdens, jo dienas ir īsākas un augi atrodas miera fāzē.

Siltākā laikā istabas augus plānojiet laistīt reizi nedēļā.

Pavasara beigās un vasarā, paaugstinoties temperatūrai, mīļajiem augiem nepieciešams vairāk ūdens, jo karstuma ietekmē mitrums aizplūst, pirms augs to var izmantot.

Var gadīties, ka jūsu augus nepieciešams laistīt vairākas reizes nedēļā vai pat katru dienu.

Īpaši laistiet augsni

Lai gan mēs parasti sakām “laistiet augus”, ir svarīgi laistīt auga pamatni (t. i., augsni), nevis pašu augu, nevis lapas vai ziedus.

Tas nodrošina, ka ūdens nonāk tur, kur tas ir nepieciešams – pie saknēm. Ja augu laistīsiet ar ūdeni, tas var izraisīt sēnīšu slimības un pat lapu bojājumus.

Uzturiet podus sausus

Lai gan tas var šķist pretrunā ar intuīciju, tomēr, lai augs būtu vesels, podiņa apakšai jābūt sausai. Ja podi stāv ūdenī (vai pārāk bieži tiek iegremdēti ūdenī), augi var saslimt ar sakņu puvi vai iet bojā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ja zem podiem izmantojat apakštasītes ūdens un netīrumu savākšanai, pēc laistīšanas un lietus tās iztukšojiet, lai saknes un augsne būtu mitras, nevis pārmitras.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment