Redīsi ir viegli audzējami, un pat iesācēji dārzkopji var tikt galā ar šo uzdevumu.
Ir arī labi zināt, ka agrīnās šķirnes nogatavojas 20-25 dienas pēc dīgstu parādīšanās. Galvenais ir jāzina daži pamatpunkti, un redīsu audzēšana atklātā laukā jums sagādās prieku.
Redīsu stādīšana atklātā laukā – kā sēt un ko likt iedobē, stādot redīsus
Redīsus atklātā laukā var sēt no aprīļa līdz septembrim – atkarībā no šķirnes. Pavasarī sēj agrīnās šķirnes, vasarā un rudenī – vidēji nogatavojušās un vēlīnās šķirnes. Agrās šķirnes ir labas, jo drīz uz galda būs savi vitamīni. Bet vidēji nogatavojušās un vēlīnās šķirnes ir slavenas ar to, ka tās ir garšīgākas un veselīgākas – to veģetācijas periods ir garāks (vairāk nekā 35 dienas), un šajā laikā tās paspēj uzkrāt vairāk cukuru un vitamīnu.
Pirms redīsu sēšanas ir jāveic šādas darbības:
Jānorok augsne vismaz 20 cm dziļumā;
Ieberiet 0,5 spaiņus humusa – 1 kvadrātmetra platībā;
Ja augsne ir skāba – pievienot dolomīta miltus (0,5 litri uz 1 kvadrātmetru), ja augsne ir mālaina – smiltis (1 spainis uz 1 kvadrātmetru).
Lasi vēl: Tropu skaistule spatifīla vienkārši mīl siltu dušu: lapu dzeltēšana pazudīs nekavējoties
Nav ieteicams pievienot kūtsmēslus – tajos ir daudz slāpekļa, kas var izraisīt tukšumu veidošanos redīsos. Arī ar humusu ir svarīgi nepārspīlēt.
Kūtsmēsli un humuss sastāv no vienas un tās pašas izejvielas. Mēslojums ir videi draudzīgs mēslojums, ko iegūst no lauksaimniecības dzīvnieku ekskrementiem. Humuss ir pārgatavojušies kūtsmēsli vai augu un dzīvnieku izcelsmes organiskas vielas, kas sadalījušās ilgāk nekā 2 gadus. Humuss ir maigāks mēslojums nekā kūtsmēsli.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!