Lai gailenes nav rūgtas: Izcilākie pavāri dalās gaileņu saldēšanas noslēpumos un izrādās, ka tas ir viegli

Lai gailenes pēc sasaldēšanas saglabātu savu elastību un neatkārtojamo garšu, tās ir pareizi jāsasaldē. Mēs jums pateiksim, kā to izdarīt.

Gaileņu vasarīgo garšu var saglabāt saldētavā, bet tikai tad, ja šīs sēnes ir pareizi sasaldētas. Ja tas tiek darīts nepareizi, gailenes pēc garšas būs rūgtas vai būs pārāk ūdeņainas, izņemot no saldētavas. Profesionāļi pastāstīja, kā pareizi sasaldēt gailenes.

Sagatavošana

Jūs savācat vai iegādājāties gailenes tirgū. Vispirms gailenes jāsagatavo sasaldēšanai. Vispirms rūpīgi jāiztīra sēnes no augsnes un smiltīm, skaidro restorāna Tilda šefpavārs Aleksandrs Rusakovs. To ir ļoti ērti izdarīt ar zobu birsti ar mīkstiem sariem. Lielās sēnes jāgriež.”

Vārītas vai neapstrādātas

Lielākā problēma ir, vai sēnes pirms vārīšanas pagatavot vai nē. Profesionāļi ir pārliecināti, ka neapstrādātas gailenes pēc atkausēšanas garšos rūgtenas. Tālāk viedokļi atšķiras. Rusakovs iesaka sēnes 5 minūtes vārīt sālsūdenī un labi nosusināt. Tad jūs varat to iesaldēt.

Restorāna Voskhod šefpavārs Tarusins ​​iesaka gailenes pirms sasaldēšanas vienkārši applaucēt, aplejot ar verdošu ūdeni, bet nevārīt. Un tad iesaldē. Pēc blanšēšanas gailenes būs kompaktākas, taču neuzņems pārāk daudz ūdens un sasalušas nebūs ūdeņainas.

“Pēc verdoša ūdens ielieciet gailenes uz sieta,” saka Tarusins, “un jūs jau varat sasaldēt.”

Kā iesaldēt

“Es ieteiktu gailenes vispirms izklāt uz paplātes vai cepešpannas atsevišķi vienu no otras,” tehnoloģiju raksturo Rusakovs, “un pēc tam saldētās sēnes pārlikt plastmasas kastē ar cieši pieguļošu vāku – tādā veidā vienmēr var paņemt. pareizais daudzums jau sagatavoto sēņu.”

Tas gan vēl ne tuvu nav viss! labākie padomi un receptes vēl sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment