Kā pagatavot saldētas
Kad ziemā vajadzīgas gailenes, tās pirms gatavošanas nav jāatkausē. “Mēs tūlīt vārām vai cepam,” Tarusins ir kategorisks. – Atkausētas gailenes dos sulu un necepsies, bet drīzāk vārīsies šajā sulā. Būs garšīgi, ja gailenes būs apceptas.”
Pēc sasaldēšanas no gailenēm var pagatavot pilnīgi jebkuru ēdienu, it kā būtu svaigas sēnes. Var cept un likt makaronos, var taisīt žuljēnu, var taisīt pīrāga pildījumu.
Makaroni ar gailenēm un pētersīļiem
100 g makaroni
30 ml olīveļļas
20 ml sausa baltvīna
10 ml sojas mērces
3 zobi ķiploku
1 žāvēts čili
70 g gailenes
20 g pētersīļu lapas
Solis 1. Uzkarsē pannu un pievieno olīveļļu. Pēc tam uzlieciet pannu uz plīts tā, lai tā būtu nedaudz slīpa un eļļa pilētu uz vienas malas.
2. darbība: pievienojiet eļļai ķiploku daiviņas un čili piparus. Apcep ķiplokos līdz zeltaini brūnai. Pēc tam no eļļas jāizņem ķiploki un pipari.
3. solis. Pievienojiet gailenes eļļai un apcepiet. Noņemiet pannu no uguns un ļaujiet nedaudz atdzist.
4. solis. Vāra makaronus sālsūdenī līdz tie ir gatavi.
5. solis. Pievienojiet pannā 30 g makaronu vārīšanas ūdens. Uz turieni sūtam arī vīnu un sojas mērci.
6. solis. Uzlieciet pannu uz plīts uz lielas uguns, pievienojiet vārītus makaronus un pētersīļus. Uzkarsē, nepārtraukti maisot, pāris minūtes. Un var ēst!
Zandarts ar kartupeļiem, gailenēm un spinātiem
150 g mizoti kartupeļi
100 g zandarta fileja
30 g spinātu
40 g gailenes
sāls un melnie pipari
timiāns
15 ml augu eļļa
1 ķiploku daiviņa
marinēti sīpoli pasniegšanai
Mērcei:
130 ml dzirkstošā vīna
300 ml krējuma
sāls un cukurs pēc garšas
1. solis. Kartupeļus sagriež šķēlēs, pievieno sāli un piparus, pievieno timiānu un pusi izkausētā sviesta.
Solis 2. Cep 15 minūtes 180 grādos.
Zandarta fileju (steiku) ar mizu sāli un piparus un apcep uz pannas no abām pusēm līdz gatavībai.
Lasi vēl: Šajās dienās dzimušie cilvēki ir ar spēcīgu garu. Pārbaudiet, vai esat šajā sarakstā
Solis 3. Sāli un piparus spinātu lapas. Ļaujiet tām sautēties karstā pannā 30 sekundes, pēc tam, kad panna ir ietaukota ar izkausētu sviestu.
4. solis. Gailenes nomazgā, notīra, tad pievieno sāli un piparus. Cep kausētā sviestā, pievienojot timiānu un ķiplokus uz vidējas uguns 3-5 minūtes.
5. solis. Mērcei 3 minūtes katliņā iztvaicē dzirkstošā vīna (100 ml). Pievieno krējumu un visu uz pusēm iztvaicē.
6. solis. Pievienojiet mērcei sāli un cukuru pēc garšas. Ielejiet mērcē vēl nedaudz dzirkstošo.
7. solis. Mēs izliekam kartupeļus, centrā novietojot tvaicētu spinātu lapu kaudzīti. Virsū liek zandartu un pārkaisa ar ceptām gailenēm. Dekorē trauku ar marinētiem sīpoliem un pārlej ar mērci.