Lai iegūtu jaunus stādus, hiacintes var sagriezt un pavairot neierobežotu reižu skaistu: lielisks triks

Augsnes sagatavošana

Tagad sīpols jāpārvieto podā ar augsni. Vislabāk ir izvēlēties īpašu substrātu hiacintēm. Izvēlieties ne pārāk ietilpīgu trauku stādiņam. Sīpolam jājūtas pēc iespējas ērtāk. Lai to panāktu, augsnē tas jāievieto apmēram 1-1,5 cm dziļumā. Pirmo reizi mēģiniet aplaistīt tikai augsni ap sīpolu, bet ne pašu sīpolu. Podu ar sīpolu ieteicams novietot vēsā, tumšā vietā apmēram uz 2 mēnešiem.

Pēc šī laika sīpolam vajadzētu dot pirmos jaunos dzinumus. Floristi uzskata, ka labāk ir pagaidīt, kamēr mātes sīpols pilnībā izžūst. Tad to var noņemt, un jaunus un spēcīgus hiacintes dzinumus var stādīt atsevišķos podos. Taču jaunos dzinumus no mātes sīpola var atdalīt jau agrāk. Tas ir daudz riskantāk, bet, ja nepieciešams, to var darīt.

Tikai no pirmā acu uzmetiena hiacinšu audzēšana pašu rokām var šķist ārkārtīgi garlaicīgs un sarežģīts uzdevums. Tomēr tas tā nebūt nav. Ja ievērosiet vienkāršos ieteikumus, kas izklāstīti šajā tekstā, jūs varat izaudzēt savu hiacinšu dobi uz palodzes. Lēti, vienkārši un skaisti.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment