Triki, kā samazināt elektrības izmaksas, darbinot boileri

Kā ietaupīt elektroenerģiju, neizslēdzot boileri

Nav nepieciešams nodarboties ar pastāvīgām ierīces izslēgšanām. Ja jūs tikai domājat par apkures katla uzstādīšanu, jums vajadzētu pievērst uzmanību šiem punktiem.

Optimāla vieta ūdens sildītāja uzstādīšanai

Jāņem vērā boilera attālums no ūdens ņemšanas vietas. Papildu cauruļu garums “nozags” siltumu. Iedomājieties: atskrūvējat krānu, no tvertnes izplūst karstais ūdens un sāk spiest priekšā auksto ūdeni. Uz katru caurules metru jūs zaudēsiet aptuveni 0,2 litrus verdoša ūdens. Tāds pats šķidruma daudzums tiek zaudēts, kad aizverat krānu, jo karstais ūdens paliek caurulēs un vēlāk atdziest.

Ierīci novietojiet tuvu vannai vai virtuves izlietnei (atkarībā no tā, kādēļ to uzstādāt). Ja vēlaties ietaupīt naudu, izolējiet armatūru un caurules. Jūs varat uzlikt tiem poliuretāna pārsegus.

Ieslēdziet ūdens sildītāja ekonomisko režīmu

Ja no rītiem sagaidāt karstu ūdeni, naktī nevajadzētu atslēgt boileri. Labāk ir iestatīt ekonomisku režīmu (bieži marķēts ar “E”). Šis režīms uzsilda ūdeni līdz 55 grādiem pēc Celsija.

Tādējādi jūs ietaupāt nevis uz ūdens uzsildīšanu, bet gan uz pašas iekārtas uzturēšanu. Pateicoties 55 grādu temperatūras režīmam, kaļķakmens uz sieniņām veidojas daudz lēnāk.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Ir zināms, ka magnija un kalcija sāļi nogulsnējas uz sildelementa, pēc tam pārvēršas biezā garozā, kas traucē siltuma vadīšanu. Uzkarsēšanas laiks ievērojami pagarinās, tiek patērēts vairāk elektroenerģijas, un ūdens pie izplūdes ir tikko silts.

Eksperti iesaka katlu tīrīt vismaz reizi gadā.

Arī interesanti: “Gliemežiem tas nepatīk” – viņi skrien kā traki. Mans cīņas veids (recepti atradu padomju žurnālā)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment